Roma og Inter la press på Fiorentina da de begge tok tre poeng søndag. Laget fra Firenze svarte med å ta ledelsen allerede etter ti minutter mot Sampdoria i en kamp som endte 2-0. Dermed er Fiorentina fortsatt på tabelltopp i serie A.

Josip Ilicic sendte Fiorentina i føringen da han scoret på straffe ti minutter inn i kampen.

Ilicic spilte vegg med Nikola Kalinic da florentinerne doblet ledelsen etter 58 minutter. Kroatiske Kalinic fikk ballen alene foran keeper og scoret sitt sjette mål på bortebane så langt denne sesongen, og hans sjuende mål totalt.

Sampdorias første store sjanse fikk toppscorer Eder etter 79 minutter, men den italienske landslagsspilleren ble stoppet av Fiorentinas rumenske sisteskanse, Ciprian Tatarusanu.

Gjerrige Inter vant

Inter fortsetter å vinne fotballkamper til tross for at laget knapt scorer mål. Søndag ble det tre poeng borte mot Torino, lagets tredje strake 1-0-seier.

Inter fikk toppe tabellen noen timer etter at Geoffrey Kondogbia ble matchvinner etter en halvtime mot Torino. Roberto Mancinis menn står nå med tre strake seirer i serien, alle med knappest mulig margin.

De har skrapt sammen 27 poeng på 12 kamper til tross for at de bare har scoret 12 mål. Sju av åtte seirer er blitt vunnet med 1-0, og bare ved én anledning har laget scoret mer enn ett mål. Det var i 2-1-seieren mot Capri i august.

Inter har sluppet inn bare sju mål, og fire av de målene kom i 1-4-tapet for Fiorentina i september.

Internasjonale Roma

Roma ligger på tredjeplass etter å ha slått Lazio 2-0 i hovedstadsderbyet søndag.

Edin Dzeko og Gervinho sørget for at laget kun er ett poeng bak lederduoen etter 12 spilte kamper. Etter det forsmedelige 0-1-tapet borte mot Inter forrige serierunde, fortsatte laget til Rudi García den gode hjemmestatistikken med seier over Lazio.

Seieren er lagets fjerde denne sesongen, og Roma har fortsatt til gode å tape på Stadio Olimpico. Mot Lazio startet laget uten en eneste italiener på banen. Kun Alessandro Florenzi, som kom inn etter 58 minutter, og Morgan De Sanctis var hjemlige spillere i den 23 mann store troppen.

Napoli henger med

Napoli henger også med i tetstriden etter 1-0-seieren over Udinese.

Gonzalo Higuaín sørget for det med sin scoring etter 53 minutter. Napoli er i fantastisk form og har ikke tapt en seriekamp siden serieåpningen mot Sassuolo 23. august. Laget ligger på tredjeplass med 25 poeng, to poeng bak Fiorentina og Inter.

Juventus viser gryende form og vant 3-1 borte mot Empoli. Paulo Dybala punkterte kampen med sin scoring etter 83 minutter og sørget for at laget klatret til sjuendeplass på tabellen. (©NTB)