— Jeg har sendt ham en tekstmelding og fortalt ham om at dette er hundre ganger flottere enn alle medaljene i VM, fortalte Martin Johnsrud Sundby på vei inn til treningsøkt på Olympiatoppen.

Han som har vært langrennskongen denne sesongen er imponert over at Ole Einar Bjørndalen i en alder av 42 fortsetter i to år til, men det er familieforøkelsen som gledet ham mest. Martin Johnsrud Sundby har ett barn og det andre er på vei. Sundbys kone har termin 20. april.

Les også denne:

Møttes i døra

De to idrettstoppene møttes i døra på Olympiatoppen tirsdag formiddag. Ole Einar Bjørndalen hadde akkurat avsluttet pressekonferansen hvor han fortalte at han kommer til å ta to år til og at han og den triple gullvinneren fra OL i 2014, Darja Domratsjeva, skal ha barn sammen med termin i oktober.

De to har hatt gjensidig glede av hverandre denne sesongen. Ole Einar Bjørndalen er nysgjerrig på hva andre toppidrettsutøvere driver på med. Derfor var det naturlig at de hadde kontakt. På høydesamlinger har også Martin Johnsrud Sundby benyttet seg av treningstraileren til Bjørndalen. En trailer som er innredet med egen rulleskimølle.

— Det er helt utrolig det som Martin har klart å få til. Han er bare helt rå, sier Bjørndalen om langrennskompisen.

Ti grunner til at Bjørndalen bør forsette:

Ingen råd om barn ennå

Han har fått råd om trening, men ikke om det å være småbarnsfar. Ikke ennå i hvert fall.

— Men jeg er sikker på at jeg får tips hvis jeg spør, sier Bjørndalen.

Martin Johnsrud Sundby selv er glad for at legenden fra Simorstranda satser videre.

— Alle nyhetene i dag var flotte, sier han og gliser i skjegget før han går inn til en treningsøkt på Olympiatoppens treningssenter.

Mer om skiskyting finner du her:

VIDEO:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger: