Det var fredag Bergensavisen startet kampanjen. «Hvem vil du ha ut av Brann-huset», og oppfordret leserne til å stemme per sms. I går fulgte avisen opp med de foreløpige tallene.

Brann-spillerne finner seg ikke i behandlingen, og bestemte seg i går for å gå til aksjon.

— Utover tiden etter trening og kamp, kommer vi ikke til å stille opp for Bergensavisen til intervjuer. Samtlige spillere synes de har gått langt over streken, sier lagkaptein og spiller-talsmann, Joachim Walltin.

— Hva er problemet med oppslaget? - Det er usaklig. Det er greit at vi får kritikk for ting som går på det sportslige, men vi vil ikke godta å bli hengt ut på denne måten. Ekstra ille blir det når det er unge spillere det går ut over, svarer Walltin.

— Men bør ikke høyt profilerte, og godt betalte profesjonelle fotballspillere tåle såpass? - Vi tåler det meste, men det går en grense for oss også. Det har vi lyst å markere ved å ta et standpunkt. Vi ønsker ikke å gjøre så mye ut av dette, og kommer til å avslutte reaksjonen når deres avstemningskampanje opphører. Teitur Thordarson har full forståelse for spillernes semi-boikott.

— Når de driter ut spillerne på sine sider, forstår jeg at spillerne ikke orker å bruke fritiden sin på avisen, sier han. Redaktør Olav Terje Bergo var ikke kjent med Brann-spillernes reaksjon da BT tok kontakt med ham i går kveld, og henviste til Bergensavisens sportsleder Gorm Natlandsmyr. Han var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

Redaksjonssjef Kjell-Eirik Mikkelsen var orien-tert om Brann-spillernes reaksjon, men også han henviste til Natlandsmyr.