— En av grunnene til at Viking har slitt borte, er at det har ligget en ubevisst tanke blant spillerne om at bortebane er farlig. Det snakkes om det, pressen skriver om det, og da tror spillerne på det også - selv om de vil eller ikke. Jeg ser ikke bortebane som farlig. Banen er like stor, det er like mange spillere vi møter, det er to mål, og 7000 tilskuere på Storstadion i Sandefjord er halvparten av det som kom da vi slo Stabæk. Så mye liv blir det ikke, sier Nordlie.

Nhleko og Østenstad

Forrige gang Viking vant en bortekamp i serien, var da mål av Toni Nhleko og Egil Østenstad sikret en 2-1-seier i Molde 28. august i fjor.

— Inngangen min før denne kampen, har vært å si til spillerne at det er på tide med en borteseier. En må tørre å risikere å tape 5-0 for å kunne vinne noe. Derfor forandrer jeg ikke på taktikken mellom hjemme- og bortebane, sier Nordlie.

- De sa jeg var gal

Hans første kamp som trener i eliteserien var mot nettopp Viking.

— Folk i Odd sa jeg var gal da vi som nyopprykket lag skulle presse høyt på Stavanger stadion i serieåpningen i 1999. Vi vant 2-1, såvidt jeg husker, smiler Nordlie.

Han sier Viking ikke får noen lett kamp mot Sandefjord.

— Det er et undervurdert lag, lurt taktisk og med en enorm vilje. De har fire strake tap i serien, men seieren mot Rosenborg kan fort bli en opptur. Det blir spennende å se hvordan RBK-kampen slår ut fysisk og mentalt for spillerne mot oss, sier Nordlie.