(LONDON): Det var et skuffet norsk sandvolleylag som møtte pressen etter 2-0-tapet for Latvia fredag. OL i London skulle toppe den fire årige satsingen for den norske duoen Tarjei Skarlund/Martin Spinnangr, og etter åpningstapet for Brasil lørdag, så det lysere og bedre ut utover i turneringen.

Men etter å ha tatt seg videre fra gruppespillet, ble det bomstopp i åttedelsfinalen mot Latvia fredag.

Første sett var jevnt og kunne vippet begge veier, men i andre sett fikk nordmennene i store perioder skikkelig juling ute i sanden.

— Det er klart det er skuffende å ryke sånn, spesielt med tanke på at vi ikke fikk tatt ut det beste vi har i oss. Vi hadde mest lyst til å ringe Kronprinsen og be han pakke sakene sine og komme til finalen, sier Tarjei Skarlund og prøver å presse fram et smil i pressesonen. Men medaljedrømmen han og makker Martin Spinnangr hadde før OL ble knust i historiske omgivelser i London sentrum fredag.

— Vi har spilt oss oppover og oppover i hele turneringen, så derfor er det kjedelig at det blir sånn i dag. Det var ruskete forhold utpå der, det blåste mye og vinden var vanskelig. Vi klarte ikke å justere spillet vårt, Latvia spilte smart. Og så hadde vi ikke marginene med oss, det trenger vi på dette nivået. Sånn er det bare. Vi må ha flyt, det hadde vi ikke i dag, da ryker man ut av OL, sier Skarlund, som etter kampen måtte rett i dopingtest.

- Vedmodig at samarbeidet med «Spinny» ender på denne måten?

— Ja, det er klart det er vemodig. Vi har jobbet i fire år for å ta medalje her, vi har gått og sett på medaljen og vi har gått og tenke på den. Men det har vært en fantastisk reise. Hvis jeg skal sette strek nå og se tilbake på de fire siste årene, så er det ingenting jeg ville gjort annerledes. I alle fall ikke de to siste årene, sier Skarlund, som nå legger opp som spiller.

Etter planen skal de spille en turnering i Polen, men det er uvisst om det blir noe av. Som Fædrelandsvennen avslørte tidligere i sommer vurderer også Spinnangr å gi seg.

— Nå er jeg bare veldig skuffet. Spesielt over måten dette tapet kom på. Det er greit å tape så lenge man føler man har gjort alt, men nå fikk vi ikke vist alt, sier «Spinny».

Farsund-mannen var i perioder langt unna sitt vanlige jeg. I Blokkspillet stemte ingenting, i angrep stemte lite. Da blir det vanskelig å avansere i OL.

— Jeg var ikke spesielt nervøs, jeg tenkte helle rikke noe over at det var åttedelsfinale i OL. Vi visste dette ville bli tøft, men i dag var det bare dritt. Det ble etter hvert en frustrerende kamp.

- Hvordan er det å måtte innse at medaljehåpet knuses på denne måten?

— Det er selvfølgelig veldig trist. Vi visste det var langt fram dit, uansett, men men hadde vi bare spilt skikkelig og slik vi kan, så ville dette vært annerledes å takle. Vi ville så gjerne, men fikk det ikke ut, og det er ingen god følelse, sier Spinnangr.

- Hva gjør du nå da, legger opp eller fortsetter du?

— Den diskusjonen skal jeg ikke ta nå. Men har jeg motivasjon fortsetter jeg, hvis ikke gir jeg meg. Tarjei mister jeg uansett, sier Spinnangr.