— Slik ting utviklet seg i høst, med avgangen til Stig Inge Bjørnebye, fant jeg ut at jeg måtte tenke litt på meg selv og min egen fremtid. Og derfor bestemte jeg meg for å si opp i Start, sier Tvedte til Fædrelandsvennen.

Assistenttreneren, som siden i sommer hovedsakelig har fungert som video- og analysesjef, var i møte med Start-ledelsen fredag. Der ble partene enige om å avslutte samarbeidet.

— Etter at Benny Lennartsson og Alexander Axén tok over treneransvaret, var det helt naturlig at vi avviklet samarbeidet med Hans. Det ligger ingen dramatikk i dette, sier sports- og mediedirektør i Start Toppfotball AS, Svein Mathisen.Tvedte innrømmer at høstens hendelser har vært vemodige.

— Det var ikke slik jeg hadde sett for meg det første året i Start, sier han.

- Føler du deg skviset ut av klubben?

— Nei, på ingen måte. Jeg var på mange måter Stigs mann helt fra starten. Han tok ansvar for de svake resultatene og gikk, men jeg føler også medansvar. Jeg hadde ikke noen problemer med å samarbeide med Benny og Alexander, men for meg ble det naturlig å trekke meg ut nå, sier Tvedte, som sier han ønsker å fortsette innen fotballen.