Dobbel Borges ga FFK viktig luke

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=286027" target="_blank"> <strong>Bodø/Glimt — Fredrikstad 1-2:</strong></a> Bodø/Glimt ga bort to straffer hjemme.</p>

Publisert:

FREDRIKSTAD 20090802:Målscorer Celso Borges etter eliteseriekampen mellom Fredrikstad og Viking på Fredrikstad Stadion søndag kveld.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Foto: Olsen, Linn Cathrin

  • Are Bye
Denne artikkelen er over ti år gammel

Statistikksenter 1.divisjon:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Det utsatte toppoppgjøret i Adeccoligaen ble ikke en kamp for historiebøkene, men for tilreisende FFK-supportere smakte nok seieren særdeles godt.

Kampen på Aspmyra åpnet forsiktig, og et tidlig høydepunkt kom da speaker ba våte tilskuere trekke inn under tak. Men til tross for striregnet tok kampen seg opp, og selv om Fredrikstad hadde ballen mest var det vertskapet som tok ledelsen etter 35 minutters spill.

Mounir Hamoud nikket et langt Runar Berg-oppspill ned til Thiago Martins. Brasilianeren klemte til på halvvolley, og Jon Masalin hadde ingen mulighet til å avverge 1-0. * Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Nesten-brølere

FFKs keeper hadde et par nesten-brølere mot slutten av 1. omgang, men gjestene fra Plankebyen hadde flaks og kom seg i garderoben med kun ett baklengsmål.

Glimt åpnet best etter hvilen, men selv ikke en ny Masalin-tabbe var nok til å gi de gule doblet ledelse. I stedet slo Fredrikstad kontra, og Alex Valencia skaffet straffespark da han satte fart på venstrekanten og fosset inn i feltet.

Celso Borges var sikker som banken på straffesparket, og Londak måtte konstatere at det høye og harde skuddet var uttagbart.

12 mål på Borges

Costaricaneren var dermed oppe i 11 scoringer for året, men spilleren som en gang ble beskrevet som ”en ung Michael Ballack” var ikke fornøyd med det.

I det 61. minutt ladet Roger Risholt kanonen, og dundret løs. Skuddet gikk i hånden til Lædre Bjørdal, og dommeren dømte nok en gang straffespark. Borges troppet opp igjen, og satset på kraft nok en gang. Skuddet var lavere enn på scoring nummer én, men 1-2 var uansett et faktum – og Borges fikk sin 12. scoring.

Skaffet seg luke

Den siste halvtimen bar preg av at FFK svært gjerne ville hjem med full pott, men Bodø/Glimts mange angrep åpnet også for Fredrikstad-kontringer. Glimt hadde store sjanser til å utligne, men jevnt over var dette en kamp der FFK hadde marginene på sin side – og selv uten duellspilleren Raio Piiroja (karantene) maktet rødbuksene å holde unna i sluttminuttene.

Et litt spesielt poeng er at det ble delt ut seks gule kort i kamp som aldri var stygg.

Sogndal leder fremdeles Adeccoligaen med 42 poeng, det gir dem tre poengs ledelse på FFK – med en kamp mindre spilt. Med seieren fikk Fredrikstad en firepoengsluke ned til Sarpsborg 08, og fem poeng ned til Ranheim . Men begge disse klubbene har én kamp til gode på FFK. Bodø Glimt ligger nå på femteplass, syv poeng bak Fredrikstad.

Publisert:

Les også

  1. Bodø/Glimt klarer ikke åbetale lønn

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball 1. div