Roma er bare ett poeng bak Inter på tabellen. Lørdag kveld vant hovedstadlaget 2-1 over José Mourinhos menn. Foto: FILIPPO MONTEFORTE

Statistikksenter Serie A:

– Jeg er så glad og så sliten. Det var en slitekamp med mange dueller og mange gule kort, skriver Riise til Aftenposten.no.

– Det var ville tilstander i garderoben etter kampen. Stemningen på stadion var fantastisk. Vi vant fortjent. Det kan høres rart ut da Inter hadde tre stolpeskudd. Jeg kommer aldri til å glemme denne kampen.

Nå skiller bare ett poeng i Inters favør på tabellen. Riise var på plass fra start for 29. gang av 31 mulige denne sesongen. Daniele De Rossi ordnet 1-0 etter en keepertabbe av Julio Cesar.

Diego Milito utlignet 21 minutter inn i annen omgang. Så var det klart for Luca Toni. Den innleide Bayern München-spissen styrte inn et skudd fra innbytter Rodrigo Taddei.

Inter traff tverrligger og stolpe hele tre ganger. Milito var den siste flere minutter på overtid.

Roma har 21 seriekamper på rad uten tap. Forrige nederlag kom 28. oktober. Laget er som forvandlet under Claudio Ranieris ledelse.

Han overtok etter Luciano Spalletti 1. september.

Krise

Inter har nå tapt 16 av de siste 27 mulige poengene i serie A. Dermed er en soleklar ledelse kastet bort. Plutselig er duellen om tittelen – «Lo Scudetto» – reell mellom tre lag.

Også Milan har sjansen nå. Slår de Lazio søndag, melder laget seg på for fullt og vil bare være ett poeng bak Inter.

Serien avsluttes 16. mai, og Roma spiller fem av de åtte siste kampen borte. Klubben har vunnet serie A tre ganger i historien, sist i 2001. Inter er klar for kvartfinalen i mesterligaen. Men skulle klubben gå glipp av ligatrofeet, vil det være krise for den portugisiske sjefen. Inter er ligamester de fire siste sesongene.

Lørdag spredte frustrasjonen seg i laget. Hele sju spillere fikk gult kort.

Påskeaften er det i gang igjen i Italia. Da reiser Roma til Bari. Inter får Bologna på besøk, mens Milan tar en tur til Cagliari.

I lørdagens kveldskamp scoret Fabrizio Miccoli tre ganger slik at Palermo slo Bologna 3-1 og trygget den viktige fjerdeplassen.