Celtic er bare ett poeng unna å sikre seg sitt femte seriemesterskap på rad.

Ronny Deila kostet på seg et smil og vinket til fansen etter at Celtic slo Hearts 3-1 lørdag.

– Det føles godt, og jeg er glad og stolt. Dette er en tøff jobb, ikke minst med tanke på det som er skjedd i de siste ukene, sa Deila ifølge klubbens twitterkonto.

Deila mener at han hele tiden har hatt spillernes tillit.

– Jeg er stolt over spillerne mine. Dere har hele tiden spurt meg om jeg hadde kontroll over garderoben, og det har aldri vært noe problem. I dag beviste vi det igjen, sa Deila, som er inne i sine siste dager som trener i Celtic.

Stort forsprang

Med tolv poengs forsprang til toer Aberdeen, som har fire kamper igjen, og en soleklar bedre målforskjell, skal virkelig alt gå galt for at Celtic ikke tar klubbens 47. seriemesterskap.

Leigh Griffiths satte inn 3-1-målet sju minutter før slutt og løp bort til Deila for å feire. Alt så ut til å gå Celtics vei da Colin Kazim-Richards ordnet 1-0 etter et drøyt kvarter, men Abiola Dauda utlignet fortjent for Hearts etter 57 minutter.

En stygg forsvarsfeil hos vertene åpnet imidlertid for at Patrick Roberts kunne sette inn 2-1 ti minutter senere.

Problem

Seieren til Celtic var klubbens femte på rad i serien.

– Det skal vi sette pris på. Det kan dere være sikre på, sa Deila.

– I dag var det alle sammen som sto bak oss. Sammen er vi sterke og vanskelige å slå.

Tabelltoer Aberdeen har tapt tre av sine fem siste kamper og har havnet på etterskudd i gullkampen. Laget må slå Motherwell senere lørdag for fortsatt å ha teoretisk sjanse til å ta igjen Deilas lag. (©NTB)