STABÆK — MOLDE 1-0

Moldes sjanser på medaljeplass i eliteserien og Europa League-kvalik til neste år var dårlige allerede før denne uka, men etter to strake tap mot Strømsgodset og Stabæk er de forsvinnende små. I to bortekamper på rad har Molde levert svake 1. omganger, havnet tidlig under og deretter slitt med å slå tilbake.

IKKE FORNØYD: Vegard Forren. Her i duell med Stabæks Birger Meling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

— I 1. omgang var vi energiløse, akkurat litt for sene i presset og upresise over hele banen. Alle må gå litt i seg selv etter det vi presterte de første 45. Etter pause tok vi tak og styrte kampen, men det er for sent å vente 45 minutter med å gjøre det, sier en kritisk Vegard Forren til Rbnett.

- Ikke motivasjonsvansker

Stopperen, som pådro seg årets femte gule kort mot Stabæk og må stå over neste kamp, nekter for at spillerne sliter med motivasjonen i eliteserien. I øyeblikket ligger de på 7. plass, på trygg avstand fra nedrykksstriden, men samtidig akterutseilt i kampen om medaljer.

— Det er ikke vanskelig å mobilisere i mine øyne. Vi har et sterkt fokus på det vi skal gjøre, og ønsker å vinne alle fotballkamper vi stiller opp i. Motivasjonen skal være like sterk, uansett om det er eliteserie, Europa League eller landskamper det er snakk om, sier stopperen - som var en av Moldes beste mot Stabæk.

Det har gått trått i serien i år, men i Europa League ser det lovende ut. I hvert fall enn så lenge. Etter den overbevisende seieren i Istanbul i åpningskampen, har spillerene troa på at de kan bite godt fra seg i gruppespillet.

Optimisme

— Vi må være optimistiske foran det som venter i Europa League. Vi tok tre poeng i den tøffeste bortekampen, og er vi like gode hjemme på Aker, skal lagene som kommer på besøk få slite, sier Forren.

Molde-trener Erling Moe tror spillerne er ekstremt motivert for å reise seg i torsdagens Europa League-kamp mot Ajax, etter det skuffende resultatet mot Stabæk. Han var delt i oppfatningen av det spillerne leverte.

— Jeg sitter igjen med at vi gjør en bra 2. omgang hvor vi fortjener å komme ut av det med et poeng til slutt. Igjen sliter vi dessverre med å komme ut av startblokkene. Vi fikk korrigert det da 2. omgang startet, men det hjalp ikke i dag, sier Moe.