Etter 26 serierunder i årets Premier League ligger Morten Gamst Pedersen og hans Blackburn tredje sist, på 18. plass.

I helgen ble det et nytt tap.

— Men det var heller ikke mange som hadde trodd at vi skulle ta poeng borte mot City, sier Gamst Pedersen, og tenker på lørdagens 0-3-tap for serielederen i Manchester.

Les også:

Viktige uker

Tross i en tung sesong har nordmannen troen på at de neste ukene kan ta hans lag opp fra bunnstriden.

- Vi har mange nøkkelkamper mot lag like ved oss på tabellen de neste ukene. Vi møter Aston Villa og Wolverhampton i de neste kampene, det er jo klassiske «sekspoengskamper» understreker han.

- Positivitet i laget

Gamst Pedersen er soleklar på at gnisten finnes i Blackburn-laget.

— Stemningen i laget er god. Vi vet at vi ikke kan hvile på gamle prestasjoner. Nå må vi ut og kjempe knallhardt i hver eneste kamp, understreker han.

— Det er ikke morsomt å være der nede, så vi gir selvsagt alt for å komme oss unna nedrykksstriden, legger han til.

Tenker kun på Premier League

De tre nederste lagene i Premier League rykker ned. I øyeblikket ligger Blackburn på like mange poeng som Queens Park Rangers på trygg grunn, mens det er ett fattig poeng opp til Wolverhampton på 16. plass. Opp til Aston Villa på 15. plass er det åtte poeng for Blackburn etter 26 kamper.

— Å berge plassen er alt som teller. Vi har en lang og god tradisjon i Premier League og vet hva som må til av innsats for å holde plassen, sier Gamst Pedersen, som er en veteran i dagens Blackburn-lag med sine åtte sesonger i klubben.

Han vil ikke diskutere om han blir med klubben ned i Championship ved et eventuelt nedrykk.

— Vi tenker kun på Premier League. Det er bare det som gjelder. Vi skal kjempe for å berge plassen, sier Gamst Pedersen.