Jonatan Tollås startet ­sesongen 2014 som lagkaptein for AaFK. Men diverse ting har ført til at han verken er kaptein eller inne på laget mer. Og etter sesongen er han Kjetil Rekdals «eiendom».

Jonatan håper ikke at han er helt glemt av AaFK-patriotene, selv om han ikke har spilt for laget siden begynnelsen av juni. Helt siden i fjor sommer har han slitt med «Jumper´s knee», men han valgte å trosse smertene og spille videre. Helt til mot slutten av vårsesongen i år, da måtte han legges under kniven.

– Rekonvalesensen har gått mye tregere enn jeg hadde håpet, selv om selve operasjonen gikk bra. Men i dag trente jeg med laget igjen, og håpet er at jeg skal være aktuell for A-laget igjen til de to siste kampene, sier han.

Møter VIF

Og den nest siste kampen i år er mot – Vålerenga. Som blir Jonatans arbeidsgiver fra nyttår av!

Og det var tidspunktet for når det kom ut at Tollås skulle skifte til VIF etter sesongen som fikk sinnene i kok i Ålesund. To dager før bortekampen mot Molde ble det kjent at Tollås var blitt enig med «Enga».

– Jeg vet ikke hvem som lekket opplysningene til media, det var i hvert fall ikke jeg! Det finnes vel aldri noen god «timing» for å slippe ut dårlige nyheter, men jeg ser jo at dette var veldig dårlig timing. Men som sagt, det kom ikke fra meg, sier han.

Satser på eiendom

Jonatan har sammen med sine tre søsken startet Nation Eiendom, et selskap som driver med eiendomsutvikling. Faren Michel har drevet i bransjen i mange år.

– Vi jobber stort sett i Ålesundsregionen med dette, men jeg ser ikke bort fra at jeg vil sysle med selskapet også når jeg nå flytter til Oslo, sier han.

– Mitt forhold til Kjetil Rekdal? Det har gått i bølgedaler, men at han er en flink trener skal ingen ta fra ham. Og Kjetil har forsikret meg om at han henter meg for at jeg skal få spille for VIF. Og det blir spennende, tror Jonatan.

Som tror at AaFK holder seg.

– Det er jeg sikker på. Vi trenger kanskje et poeng eller to til, og det ordner seg. Og mot Vålerenga skal jeg heie på AaFK, om jeg ikke spiller selv mot dem!