Bjørgen skal delta i norgesmesterskapets andre del på Beitostølen, som starter torsdag 30. mars. Moren til Marius skal imidlertid ta et prøveløp i Sarpsborg allerede 16. mars, og får med Katja Visnar, som har tre måneder gamle Ludvig.

NYBAKT MOR: Katja Visnar, her fra Beitostølen i 2013. Foto: METTE BUGGE

Visnar, samboeren til Ola Vigen Hattestad, er en av verdens beste sprintere. Landslagsutøveren fra Slovenia meddelte også tidlig i graviditeten at hun ville tilbake i sporet. Visnar ble mor 24. november i fjor, en drøy måned før Bjørgen. Familien bor på Mesnalia i Hedmark.

Skal markere 1000 år

Showrennet i Sarpsborg foregår i forbindelse med at byen er 1000 år i år. Kulåssprinten hadde en liten oppstart i fjor, men kan nå skryte av å ha fått tak i store navn. Alle de tre brødrene Northug, Petter, Tomas og Even, vil være på plass. Likeså Maiken Caspersen Falla og Ola Vigen Hattestad. Sistnevnte er østfolding og på hjemmebane, men akkurat nå er han i Ski Tour Canada. Han kom med etter at Sjur Røthe meldte forfall.

Var tidlig ute

Kjell Erik Kristiansen, velkjent speaker på mange idrettsarrangementer gjennom en årrekke, nå også prosjektleder for rennet, forteller at han booket Bjørgen allerede da hun gikk gravid.

— Jeg hadde et lite håp innerst inne om at hun ville være med, og nå har hun bekreftet at hun stiller, sier han.

Kristiansen tror Bjørgen ønsker å teste seg ut i en litt mer uhøytidelig variant, før hun deltar i andre del av NM. Og han tror det er fint for henne at også Katja Visnar stiller. De to har sikkert mye å prate om også.

Kort rundløype

Løypa er på 450 meter, og i prologen skal det gås to runder. Omtrent 45 løpere, 30 av dem herrer, skal prøve å ta seg til finalen, som går over tre runder.

— Det er klassisk stil, løypa er flat, så det blir nok mye staking, mener Kristiansen.

Kulåssprinten, som går i parken Kulås i byen, var et fast renn på 60-tallet. Nå er arrangementet gjenopplivet. Når 500 barn, arrangøren måtte sette et tak, deltar i barneskirenn før Northug & Co skal i aksjon, blir det helt sikkert liv og røre i bykjernen.