Verdens beste fotballspiller fikk noen nye fans da han for noen uker siden da han sendte en drakt og en fotball til en ung afghansk gutt.

Men da han gjorde noe tilsvarende på egyptisk TV denne uken ble dette sett på nærmest som en nasjonal fornærmelse, skriver BBC.

Under et intervju i programmet «Ja, jeg er kjendis», sa Messi at han ønsket å gi bort et par fotballsko som skulle auksjoneres bort til et veldedig formål.

Men det Messi, eller folkene rundt ham, ikke hadde tatt med i betraktningen var at denne gesten kunne oppfattes helt motsatt av hensikten.

VIDEO: SE MESSI BRILJERE FOR ARGENTINA:

Oppfattes som respektløst

I Egypt og andre arabiske land, kan skoen benyttes som et symbol på fornærmelse eller mangel på respekt.

Mange kastet seg på Twitter for å uttrykke sin misnøye, men også mennesker med posisjoner lot seg provosere.

Lionel Messi sjarmerte en hel fotballverden da han ga en signert drakt til fem år gamle Murtaza Ahmadi, men hans siste gave har ikke slått like heldig ut. Foto: UNICEF Afghanistan/2016/Mahdy Mehraeen

Parlamentsmedlem Said Hasasin sa på et direktesendt TV-program:— Vi har aldri blitt så ydmyket gjennom våre syv tusen år lange sivilisasjon… Jeg skal slå deg med skoene, Messi, sa han, før han tok av seg skoen og viste den til kamera. «Dette er min sko. Jeg donerer den til Argentina»

En talsmann for det Egyptiske fotballforbundet hadde ifølge sportsavisen Marca en lignende reaksjon.

— Gi heller skoene til ditt eget land, Argentina. Det er fullt av fattigdom.

Får støtte

Men Messi får støtte av den tidligere egyptiske landslagsspilleren Mido. Den tidligere Tottenham-spilleren sier Messis handling og gode intensjoner er blitt misforstått. I en tweet skriver han.

— Det mest verdifulle for en forfatter er hans penn… og det mest verdifulle for en fotballspiller er hans fotballsko.

Også journalisten som intervjuet Messi, støtter verdensstjernen:

-Dette blir helt feil. Det er jo vanlig i dette TV-programmet at man får med seg en suvenir fra gjestene som doneres til en veldedighetsauksjon. Jeg sa ikke at vi skulle donere den til Egypt eller noe annet sted, sier hun.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Høgmo får refs for å ha fjernet seg - og landslaget - fra folket: