Lørenskog — Stavanger Oilers 0-3

LØRENSKOG (aftenbladet.no): Ingen over, ingen ved siden. Oilers er Norges desidert beste hockeylag og fredag kveld beviste de det nok en gang.

I Lørenskog Ishall vant de den sjette NM-finalen 3-0 og avgjorde dermed finaleserien med 4-2 i kamper. Dan Kissel sendt Oilers i ledelsen i slutten av andre periode og tidlig i siste periode økte Tommy Kristiansen til 2-0. Peter Lorentzen satte punktum med 3-0. Oilers tok dermed sin femte strake NM-tittel og sin sjette totalt.

— Dette var deilig. Det er like gøy hver gang. Vi jobber knallhardt gjennom hele sesongen. Det føles veldig bra og var absolutt ikke en selvfølge at vi skulle vinne. Det satt lenger inne i år enn hva det har gjort tidligere år, sier Ruben Smith til TV 2. — Jeg elsker slike kamper. Jeg var dårlig forrige kamp og var derfor veldig innstilt på å gjøre en god kamp i dag. Da jeg satte inn 2-0 følte jeg at det var avgjort, sier Tommy Kristiansen.

Lykkelig Thoresen: – Ville avslutte med seier

Petter Thoresen avsluttet dermed karrieren som Oilers-trenere med nok en NM-tittel.

Petter Thoresen sikret sin sjette tittel som Oilers-trener. Han gir seg dermed med stil. Foto: NTB scanpix

— Det er veldig, veldig bra. Det er gutta som gjør jobben. Vi snakker alltid om å vinne den siste kampen for da har vi vunnet kongepokalen, sier Petter Thoresen, og fortsetter: - Det er vanskelig å gjenskape suksess og derfor er jeg så imponert over spillerne. I dag er det kanskje morsommere enn på mange år, siden jeg nå skal forlate skuta. Jeg hadde veldig lyst til å avslutte med en seier, sier Thoresen.

— Dette var den pokalen som smakte best av de jeg har vunnet med klubben, sier Mathias Trettenes.

Jevn start på kampen

Første periode var preget av masse fart, knallhard jobbing, men veldig varierende kvalitet i hockeyspillet. Det var tydelig at defensiv trygghet og disiplin må ha stått høyt på begge lags taktikktavle foran kampen.

Selv om målene og de helt store sjansene uteble, var det aldri noen kjedelig første periode i Lørenskog Ishall. Nerven i kampen var hele tiden tilstede

I starten av kampen ble det heller ikke delt uten noen utvisninger, men det betyr ikke at spillerne hadde sitt på det rene.

Etter drøyt ni minutters spill fosset blodet fra ansiktet til Nick Bruneteau. TV-reprisene viste tydelig at kølla til Mats Frøshaug traff Oilers-spilleren i ansiktet og Lørenskog-spilleren burde fått noen minutter for farefullt spill med høy kølle. Det skjedde imidlertid ikke, og etter en rask tur i garderoben og noen sting i ansiktet, var Bruneteau tilbake på isen.

De siste fem minuttene av første periode åpnet kampen seg litt mer opp. Christian Dahl-Andersen var nær scoring med en styring, mens også Lørenskog kom til noen brukbare muligheter.

Dan Kissel satte inn den utrolig viktige 1-0-scoringen for Oilers. Foto: Lars Idar Waage

Lørenskog fikk kampens første utvisning etter 18 minutter for å forsinke spillet. Men i likhet med alle andre overtall Oilers har hatt i finaleserien, så klarte de heller ikke denne gang å utnytte situasjonen.0-0 etter første periode var etter spill og sjanser helt greit.

Oilers tok ledelsen

I midtperioden var det Lørenskog som satte Oilers under press, men Ruben Smith sto bra i Oilers-målet og hadde god kontroll på det hjemmelaget hadde å komme med. Lørenskog klarte heller ikke å utnytte et overtallsspill etter at Tommy Kristiansen og Martin Ødegaard fikk hver sin utvisning for roughing. Førstnevnte var som vanlig litt røffere og fikk 2+2. I perioder kjørte også Oilers på i Lørenskogs sone og da det gjensto to minutter av midtperioden kom den forløsende scoringen.

Mats Larsen Mostue fikk løsnet et skudd fra distanse og foran mål fikk Dan Kissel styrt pucken mellom beina på Jeff Jakaitis i Lørenskog-målet.

Hoveddommerne, Robert Hallin og Tor Olav Johnsen, måtte ta en ekstra titt på TV-skjermene for å se om kølla til Kissel var for høy da han styrte pucken i mål. Dommerne klarte imidlertid ikke å bevise at deres opprinnelige avgjørelse var feil. På TV-bildene så det også ut som om dommerne gjorde rett da de til slutt godkjente scoringen.

Dermed 1-0 til Oilers og en kalddusj for Lørenskog to minutter før slutt av andre periode.

Spikeren i kista

I tredje periode handlet alt om å holde Lørenskog ute av egen sone og spille på det sikre. Det lyktes Oilers veldig godt. Hjemmelaget skapte lite foran Oilers-målet og klarte heller ikke å holde tett bakover. Fire minutter ut i perioden kom det som ble spikeren i Lørenskog-kista.

Etter noen flotte kombinasjoner mellom Mathias Trettenes og Dennis Sveum, kunne Tommy Kristiansen enkelt sette pucken bak en utspilt Jakaitis.

Lørenskog klarte aldri å reise seg igjen og den forventede sluttspurten manglet sprut. Det lille som kom ordnet Ruben Smith opp i.

Når hjemmelagets supportere i tillegg begynte å kaste flasker på isen, var nederlaget fullkomment for Lørenskog.

To minutter før slutt ordnet Peter Lorentzen 3-0 til Oilers og den definitive siste spikeren i kista. Lørenskog hadde tatt ut keeper, og alene igjennom mot mål ble Lorentzen hindret. Dermed dømte dommeren teknisk scoring til Oilers.