Jonathan Parr, tillitsvalgt for spillerne i Strømsgodset, forteller til VG at spillernes pressemelding kommer senere enn planlagt. Etter at klubbens trener Henrik Pedersen er blitt anklaget for rasistisk oppførsel, var det varslet at spillerne kom med en felles uttalelse torsdag.

– Utsatt på grunn av klubbens videre behandling av saken, skriver Jonathan Parr i en tekstmelding til VG. Strømsgodset-styret møtes på nytt torsdag kveld, melder TV 2.

– Vi vil vente til styret har fått sett mer på saken og kommet med en konklusjon, utdyper Parr til Drammens Tidende.

Onsdag erfarte TV 2 at Strømsgodset-spillerne har krevd at både Pedersen og styreleder Ivar Strømsjordet må gå av. Dette avviser Parr blankt.

– Det kan jeg avkrefte. Vi har ikke kommet med noen krav som spillergruppe. Det har vi ikke tatt noen som helst stilling til, så det stemmer ikke, melder Parr.

– Vi ikke tatt noen avgjørelser rundt personer eller hvem som må gå eller sitte eller slike ting. Vi har sett på prosessen og mener den kunne vært bedre på mange måter. Så skal vi komme tilbake til det senere, fortsetter Godset-backen.

Han sier følgende om stemningen i spillergruppen:

– Den er god i form av at vi er samlet. Vi har fått snakket godt sammen og diskutert oss gjennom saken. Vi står godt sammen og prøver å ha fokus på det vi kan gjøre noe med, nemlig treningen.

PÅ PLASS: Godset-keeper Viljar Myhra og spissen Fred Friday på vei inn på Marienlyst torsdag. Foto: Berit Roald

Onsdag holdt Godset-styret et ekstraordinært styremøte som varte til sent utpå kvelden. Der ble det ikke konkludert med noe, og styreleder Ivar Strømsjordet sa at tråden skal tas opp igjen torsdag.

Samme dag forklarte Parr at spillerne ikke var fornøyde med informasjonen som er gitt eller svarene de har fått på spørsmålene de har stilt.

Godset-ledelsen valgte mandag kveld å beholde hovedtrener Pedersen etter en intern vurdering av rasismeanklagene mot ham. Siden har det stormet i og rundt klubben. Dagen etter Godset-ledelsens melding mandag kveld ble det kjent at sju spillere varslet spillerorganisasjonen NISO om angivelig rasisme fra Pedersen.

Pedersen har hele tiden avvist anklagene. (VG/NTB)