– Jeg bekrefter at jeg mistet akkrediteringen, sier Lersveen etter herrenes stafett til VG.

Mer enn det ville ikke den rutinerte reporteren si om saken.

Espen Solbakken, nyhetsleder i TV 2 Sporten, forklarer hva som skal ha skjedd:

– Vi har fått en beskjed fra Infront (rettighetsforvalter) at han har filmet fra et område hvor det ikke var lov. Det er også forskjellige oppfatninger om Ernst gjorde et forsøk på intervju der han sto. Hans versjon er at han spurte hvor mye Norge lå bak ved veksling, sier Solbakken.

– Hvordan stiller Lersveen seg til saken?

– Han har bare gitt oss beskjed om hva som har skjedd, og så fikk han jobbe ut dagen der nede. Vi finner vi løsninger med teamet vårt de to siste dagene hvor det er relativt tynt med øvelser, sier Solbakken.

VG har vært i kontakt med pressesjef Miriam Frietsch i ski-VM og spurt om hun kunne bekrefte at Lersveen hadde mistet akkrediteringen og hvorfor det skjedde.

– Vi trakk tilbake en akkreditering i dag fordi personen ikke fulgte reglene, selv etter at vi ba ham om det flere ganger, sier Frietsch til VG.

Journalistene må ha akkreditering for å få lov til å komme inn på stadion og i pressesonen. Akkrediteringen gjelder for både hopp- og langrennsarenaen.

– Vi har fått en beskjed om at det er brudd på akkrediteringsreglene for hva man har lov til å gjøre. Dette er ekstra strengt med tanke på corona. Det har vi full forståelse for, sier Solbakken.

Lersveen har jobbet i TV 2 i mange år i ulike roller. Han har i en årrekke dekket langrenn.

– Hvordan påvirker det TV 2s arbeid de siste dagene?

– Han jobber utenfor akkreditert sone. Vi får se hva som skjer, men hvis han fremdeles ikke har noen akkreditering i morgen, så ser vi om vi kan sette inn noen andre, sier Solbakken.

Fredagens stafett ble spennende: