Avlyser årets Sesilåmi: – Ikke et godt alternativ å bruke reserveløypa

Mandag ble det bestemt at Sesilåmi ikke kunne bruke løypa fra Brokke til Sinnes på grunn av villrein. Da har arrangørene bak Sesilåmi bestemt seg for å avlyse rennet istedenfor å bruke reserveløypa.

Publisert:

Sjur Obrestad Gabrielsen vant Sesilåmi i 2019. Det får han ikke muligheten til i 2020 da rennet blir avlyst. Foto: Anders Minge

  • Jon Berntsen Kåsa

– Vi hadde en lang kveld i går hvor vi diskuterte om vi skulle bruke reserveløypa vår. Den løypa bruker vi bare når det er uvær. Vi kom fram til at det ikke var et godt alternativ i år. Vi avlyser alt, og kommer sterkere tilbake neste år, sier Ørjan Ravndal, daglig leder i det tradisjonsrike rennet Sesilåmi som etter planen skulle gått fra Brokke i Setesdal til Sinnes i Sirdal den 14. mars

Villrein i løypa

Men villreinen har hatt vanskelige beiteforhold denne vinteren. Det fører til at reinen trekker ned fra høyfjellet og befinner seg i løypeområdet for Sesilåmi.

i avlyser alt, og kommer sterkere tilbake neste år, sier Ørjan Ravndal, daglig leder i Sesilåmi Foto: SkiOpplevelser

Les også

Snømangel skaper store utfordringer – påvirker flere renn

Les også

Mailen som fikk Sesilåmi-sjefene til å juble: – Vi var aldri i tvil

Ni av 13 personer i verneområdestyret for Setesdal Vesthei, Ryfylke- og Frafjordheiane (SVR) stemte nei til at Sesilåmi skulle gå som normalt fra Brokke til Sinnes da saken ble behandlet mandag ettermiddag.

På grunn av villreinen ble det vanskelig for Ravndal å arrangere Sesilåmi.

Støttende tilbakemeldinger

– Det er veldig trist for alle deltakerne som hadde trent og gledet seg til dette. De hadde dette som et stort mål, forteller Ravndal.

Han forteller at de aller fleste deltakerne er forståelsesfulle for avgjørelsen om å avlyse rennet.

– Mange har sagt at de skal trene til neste år allerede nå, forteller Ørjan Ravndal, arrangør. Foto: Anders Minge

– Mange har sagt at de skal trene til neste år allerede nå, forteller han.

– Vesentlig økonomisk tap

Deltakerne får refundert 50 prosent av deltakeravgiften som ligger på kroner 680 til kroner 880. Hvor mye Sesilåmi har tapt på avlysningen, kun én drøy uke før rennet skulle gå, har kan ikke oversikt over.

– Det er et vesentlig tap for oss. Det er ingen god økonomisk situasjon for oss. Vi har mye utgifter som allerede er påløpt, og i dag holder jeg på å stoppe utgifter, forteller han.

Respekterer avgjørelsen

Han er ikke helt enig i avgjørelsen som stopper Sesilåmi, men han respekterer avgjørelsen.

Villreinen er overalt i Setesdalsheiene og det er vanskelig å flytte traseen Foto: Hans E.H. Jacobsen

– Vi hadde trodd og håpet på å gjennomføre rennet som varer i én dag. Når de gjør et så pass alvorlig tiltak, så vil jeg tro de gjør enda flere tiltak. Det er mye aktivitet i heiene der fra før av rundt påsketider, sier han.

– Kan slå positivt ut

Sesilåmi er et av rennene som er en del av Ski Classics i selskap med Birkebeinerrennet, Flyktningerennet og Vasaloppet. Ørjan Ravdal er ikke bekymret for framtida.

– Det vil aldri være gunstig med en avlysning, men som sagt tidligere, så er det fleste reaksjonene støttende. Det kan slå positivt ut. Folk vil ha Sesilåmi, og vi arrangerer for deltakere, sier Ravndal.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sesilåmi
  2. Brokke
  3. Sinnes
  4. Setesdal
  5. Villrein