28-åringen har aldri opplevd bedre flyt enn da Kolstad sist uke ledet 24–11 ved pause mot Szeged. Men i slutten av september tapte storsatsingen i Trondheim på rad og rekke for Kielce, Runar og Zagreb.

Da kom tankene på klubbens tøffe økonomiske situasjon. Spillere, trenere og ledere måtte ta et kraftig lønnskutt i juli. Kolstad innså at klubben var langt unna inntektsbudsjettet på 81 millioner kroner.

– Vi har tatt mye på våre skuldre og kjenner at dette må lykkes etter det vi har stått i denne sommeren. Vi må ha sportslige resultater med en gang. Ellers så ser ikke bedrifter og samarbeidspartnere verdien i det. Det er kanskje en feil tanke, men vi brenner veldig for å få dette til, sier Sagosen.

Reaksjonene lot ikke vente på seg da seksmålstap for Runar (Sagosen sier «vi ble spilt ut av hallen») ble fulgt av et sviende 11-målstap i Zagreb. Håndballekspert Ole Erevik minnet om at den kroatiske klubben vant sin største Champions League-seier på ti år og fulgte opp med følgende melding på X/Twitter:

– Vi har så lyst til å lykkes med en gang, men det er ikke alltid den som vil mest som får det best til. For min egen del har det handlet om å slippe ned skuldrene og gi litt «beng». Dette prosjektet går som det går. Det er mange som jobber steinhardt for at klubben skal lykkes, men jeg må kose meg med å spille håndball som alle andre, sier Sagosen.

– Du blir assosiert veldig med om Kolstad lykkes eller ikke?

– Det har jeg skapt selv, svarer han kontant.

Sagosen har uansett skapt seg en hjemmebane hvor han kan tenke på helt andre ting. Omtrent samtidig med lønnskuttet kom sønnen. Noah er allerede på plass i Trondheim Spektrum i armene til mamma Hanna Oftedal Sagosen.

GIR RO: Sander Sagosen med kona Hanna og sønnen Noah. Foto: PRIVAT

– Nå har vi fått ny sjef hjemme. Jeg kommer i tredje, fjerde eller femte rekke uansett om det er kampdag. Noah tar ikke høyde for Kolstad. Men vi stortrives med ham som sjefen i huset. Uansett om vi taper eller vinner kamper er det generelt sett bare veldig koselig å ha det slik, beskriver pappa Sagosen.

Torsdag er det slutt på kosen.

Sagosen kommer til å stå ansikt til ansikt med Harald Reinkind. De siste årene har de spilt alle kamper sammen for Kiel og Norge.

– Jeg møter Harald både fremover og bakover. Det blir spesielt. Men kjempeartig. Forhåpentligvis kommer det masse folk som vil støtte oss. Det er stas både for min og lagets del. Nå får vi bryne oss mot et verdenslag, mener han.

NÆR KOMPIS: Sander Sagosen og Harald Reinkind har vunnet både Champions League og Bundesliga sammen i Kiel. Foto: FRANK MOLTER / AFP / NTB

Så sent som i juni feiret Sagosen og Reinkind gull i Bundesliga med Petter Øverby, «svoger» Rune Dahmke og resten av «Zebras».

– Dette blir to ganger 30 minutter med krig. Det er alle innforstått med, sier han.

Etter seriegull nummer 23 mistet Kiel også superkeeper Niklas Landin (til Aalborg). I de siste ukene har prestisjeklubben tre tap på de siste fem kampene.

PS! Det var solgt rundt 6500 billetter onsdag kveld.