– Jeg hadde lyst på den seieren, sier en skuffet Hauger til Viaplay.

Etter en glitrende kvalifisering fredag hadde han nest beste startspor på Zandvoort-banen.

Det ble et kaotisk løp der de seks beste i Formel 2-mesterskapet enten kjørte ut, krasjet eller fikk tidsstraff. Derfor kunne det ha vært duket for nordmannen.

Men Hauger var uheldig med dekkskiftet - for rett etterpå ble det sikkerhetsbil - og han var bare nummer syv da sikkerhetsbilen endelig kjørte inn.

– Jævlig irriterende. Det var et fint løp til da. Synd og irriterende, sier Dennis Hauger til Viaplay.

– Jeg trodde vi skulle kjøre én runde til før dekkskiftet, men gjort er gjort.

Seieren gikk til Clément Novalak, som hadde bare to poeng og lå som nummer 19 i mesterskapet før dette løpet. Zane Maloney, som på forhånd lå på 10. plass, ble nummer to.

– Jeg tror Dennis kjører med lave skuldre, og jeg tror det er en av årsakene til at det har gått så bra denne helgen, sier Viaplay-reporter Atle Gulbrandsen fra Nederland.

Det var en dramatisk start der førerne hadde slicksdekk - og flere endte med snurring, blant dem dansken Frederik Vesti.

– Det er betydelig glattere enn de forventet, sier Viaplay-kommentator Stein Pettersen.

Senere i løpet skjedde det umulige: Frederik Vesti mistet begge bakhjulene etter dekkskifte.

– Fullstendig katastrofe, sier Viaplay-kommentator Stein Pettersen.

Hauger-manager Harald Huysman bekrefter overfor Viaplay at det med 99 prosent sikkerhet blir Formel 2 også neste sesong:

Théo Pourchaire lå an til å øke forspranget i Formel 2-mesterskapet - men dummet seg ut og kjørte i barrieren på 10. runde.

Hauger har vunnet to sprintløp i år - i Melbourne i april og i Ungarn i juli - men det er hovedløpene som gir desidert størst prestisje. Han vant to løp i debutsesongen 2022 - sprinten i Monaco og hovedløpet i Baku.

Med søndagens 5. plass falt nordmannen til 10. plass i Formel 2-mesterskapet.