Det bekrefter det saudiarabiske landslaget på sine sosiale medier-kanaler søndag kveld. 58-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt.

– Jag har skapt historie i Europa og nå skal jeg gjøre det i Saudi-Arabia, sier Mancini i en video.

Det italienske manageren har store meritter som EM-gull (Italia, 2021), Premier League-gull (Manchester City, 2011/2012) og tre Serie A-titler med Inter på CV-en.

Mancini ledet Italias landslag i fem år før han nylig var ferdig. I etterkant avviste han at avgangen hadde direkte sammenheng med den ledige jobben for det saudiarabiske landslaget.

– Jeg er fotballtrener, og når jeg mottar et tilbud jeg liker, vil jeg godta det. Men det er ikke derfor jeg slutter på landslaget, sa Mancini til Corriere Dello Sport om interessen fra Saudi-Arabia.

– Italia var alltid nummer én for meg. Jeg har mottatt mange tilbud som jeg vil se på i ukene som kommer, men akkurat nå er det ikke noe konkret, la han til.

Nå er det likevel klart at 58-åringen blir Saudi-Arabias landslagssjef. Han får sine første kamper på sidelinjen når Saudi-Arabia møter Costa Rica 8. september og Sør-Korea 12. september på St. James' Park, hjemmearenaen til Premier League-klubben Newcastle.

Den engelske klubben ble i fjor kjøpt opp av det saudiarabiske investeringsfondet.