Med en avslutningsrunde på 67 slag, fire slag under par, endte Hovland opp 23 slag under par, en ny turneringsrekord. Nordmannen vant turneringen med hele fire slag ned til Carlos Ortiz.

– Det føles fantastisk. Jeg følte spillet mitt var på et bra sted før denne uken, og jeg visste at denne banen passer meg bra. Jeg hadde høye forventninger, men at det ender slik og at jeg vinner med fire slag - det har vært en kul uke og jeg kunne ikke bedt om mer, sier Hovland på pressekonferansen etter turneringen.

Like etter den siste putten ble Hovland intervjuet, og spurt om dette var hans beste uke som golfer.

– Ja, jeg tror jeg må si det. Jeg spilte virkelig god golf denne uken. Jeg var ikke helt på mitt beste i dag, men jeg skulle ønsket jeg kunne putte som jeg gjorde i dag oftere, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport Norge og Discovery+.

De tidligere verdensenere Justin Thomas og Brooks Koepka er blant spillerne som deltok i turneringen. Thomas var med i seierskampen før den siste runden, men var sjanseløs i kampen mot Hovland søndag.

– Det er så vilt. Han bare gruser gutta. Det er golfoppvisning. Det er golfleksjon, sa Eurosports kommentator Per Haugsrud da Hovland satte putten for birdie på hull 17.

Hovland er den første som har forsvart en seier på PGA-touren siden nevnte Koepka vant PGA Championship i 2018 og 2019.

Seieren vil sende Hovland opp til tiendeplass på verdensrankingen, en tangering av hans bestenotering. For seieren får han en premieutbetaling på 1,296 millioner amerikanske dollar – tilsvarende rett over 11 millioner norske kroner.

Seieren er Hovlands tredje på PGA-touren. Hovland ble den første nordmannen som gikk til topps i en turnering på PGA-touren da han vant Puerto Rico Open i 2020.

Den andre seieren kom da han vant Mayakoba Golf Classic i 2020 – en seier han altså forsvarte denne uken da han vant World Wide Technology Championship at Mayakoba på den samme banen.

Mens det er Hovlands første seier på PGA-touren i 2021, er det hans andre seier for året, etter at han i juni ble den første nordmannen som vant en turnering på Europatouren da han vant BMW International Open.

Denne ukens seier er Hovlands klart mest overlegne, etter at han har vunnet med ett slag to ganger tidligere og med to slag da han vant BMW International Open.

Syv av de 20 beste på verdensrankingen var med i turneringen, og basert på styrken til startfeltet, er det Hovlands største seier i karrieren.

I golfsporten får man i de største turneringene 100 poeng på verdensrankingen for seier, mens man for de minste turneringene på PGA-touren og Europatouren får 24 poeng. For ukens seier, får Hovland 52 poeng.

Til sammenligning fikk Hovland 46 poeng for seieren i Mayakoba i fjor, mens han fikk 24 poeng for seieren i Puerto Rico Open og seieren i BMW International Open.

Nordmannen har hatt et gjennomgående godt år i 2021, med to delte annenplasser og to delte tredjeplasser på PGA-touren før årets første seier på PGA-touren kom søndag.

I september ble han den første nordmannen som spilte prestisjetunge Ryder Cup, hvor han fikk kjørt seg i gruppechatten til det europeiske laget:

Hovland tok teten i turneringen på den tredje runden, etter en runde på 62 slag, ni slag under par. Det er Hovlands laveste rundescore på PGA-touren i karrieren, og gjorde at han hadde en liten luke ned til konkurrentene før den siste dagen.

Den luka holdt han på gjennom hele dagen, og da han senket sin fjerde birdie for dagen på hull 11, var Eurosport-kommentatorene Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad nærmest av seg av beundring.

– Hva er det han driver på med, utbrøt Bjørnstad.

– Han bare går og dominerer, supplerte Haugsrud.

– Det er rett og slett det han gjør. Han dominerer, sa Bjørnstad.

Selv om det ble et par bogeyer mot slutten, viste Hovland seg frem med sikkert spill da han kom inn avsluttende hullene.

– Se på den da. Det er så vakkert. Det er så vanvittig nydelig, sa Bjørnstad etter at Hovland slo seg fint inn på hull 16, et av banens vanskeligste hull.

Hovland imponerte med dette slaget under lørdagens runde:

Ukens turnering startet imidlertid på litt merkelig vis for Hovland, etter at han lånte bort driveren til Danny Lee på trening onsdag, dagen før den første runden. Det endte med at driveren knakk, og plutselig sto dermed Hovland uten en egen driver.

Løsningen ble at Hovland fikk låne reservedriveren til James Hahn, en løsning som tydeligvis har fungert svært godt for Hovland.

PS: Turneringen ble sendt på GOLF TV og Discovery+.