– Folk sier Ronaldo er problemet for Manchester United, men hvordan kan han være problemet? Han er årsaken til at de i det hele tatt er i nærheten av topp fire. Han får jobben gjort og er avgjørende i de store øyeblikkene, sier tidligere Manchester United-spiller Owen Hargreaves.

– Vi burde ikke bare lene oss på ham (Ronaldo). Vi spilte bra til tider, men tidvis tok vi ned tempoet og brukte ikke overtallssituasjoner på vingen. Defensivt sett er jeg ikke glad i det hele tatt, sier United-manager Ralf Rangnick til BBC.

Manageren var tydelig misfornøyd med prestasjonen til eget lag.

– Det var veldig viktig at vi vant, men måten vi spilte på var ikke bra nok, sier Rangnick.

– Ronaldo gjorde tre viktige mål for oss. Vi vet at vi ikke spiller veldig bra for tiden, men det var viktig med seier, sier Manchester United-keeper David de Gea i et intervju vist på TV 2.

FIKK MED SEG TRE POENG: Men Manchester United-manager Ralf Rangnick hadde mye å utsette på lørdagens prestasjon fra Manchester United. Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Mens rivalene Arsenal og Tottenham tapte mot henholdsvis Southampton og Brighton, tok Manchester United innpå i kampen om topp fire - som gir plass i Champions League.

– Resultatene i de andre kampene var gode, men det gir ikke mening å se på de andre resultatene. Vi må heve spillet vårt, sier Rangnick.

Manchester Uniteds to neste kamper er mot Liverpool og nettopp Arsenal.

– Hvis vi ønsker å få noen poeng ut av de kampene, så må vi heve spillet vårt og spille på vårt beste, sier Rangnick.

Tabelltoppen nå:

  1. Manchester City - 31 kamper, 74 poeng

  2. Liverpool - 31 kamper, 73 poeng

  3. Chelsea - 30 kamper, 62 poeng

  4. Tottenham - 32 kamper, 57 poeng

  5. Manchester United - 32 kamper, 54 poeng

  6. Arsenal - 31 kamper, 54 poeng

Cristiano Ronaldo ga Manchester United 1–0 etter syv minutter på åpent mål etter forarbeid av Anthony Elanga. Svensken stjal ballen fra Ben Gibson som sov i eget felt.

Ronaldo økte til 2–0 på corner fra Alex Telles da han fikk gå opp uforstyrret foran Gibson ved femmeteren.

Men anført av duoen Kieran Dowell og Teemu Pukki slo Norwich tilbake. Først serverte Pukki et perfekt innlegg på pannen til Dowell. Tidlig i andre omgang spilte Dowell frem finnen nydelig, og alene med keeper var Pukki klinisk.

Norwich rystet United og hadde flere småfarlige sjanser til å ta ledelsen, uten at det ville seg helt.

– Norwich spilte bra og hadde mange sjanser, men vi klarte å vinne. Vi må kjempe til siste slutt for topp fire, sier de Gea.

Ronaldo hadde derimot mer på lager.

Han hamret til i keeperhjørnet på et frispark fra 25 meter. Tim Krul fikk hanskene på ballen, men slo den i stolpen og i mål. Dermed kunne Old Trafford juble for Ronaldo-hat trick og seier etter svakt keeperspill.

– Ronaldo utgjorde forskjellen, sier Kieran Dowell ifølge BBC.

PS! Deler av Manchester United-fansen protesterte mot Glazer-familien, som eier klubben, i forbindelse med kampen.

PS2! Mathias Normann spilte hele kampen for Norwich.

PROTESTER: Manchester United-fansen uttrykte sin misnøye med eierne i Glazer-familien. Foto: Jacob King / Pa Photos