– Det er stor stas, sier Sandnes-karen til NRK etter å ha vunnet på tiden 3,49,76.

– Det var et fint løp. Jeg har noe bra å jobbe med de neste ukene. Det var gøy å være tilbake i konkurranse, og det er ikke mange uker før det er noe viktig, fortsetter Jakob Ingebrigtsen.

Han takker brødrene Henrik og Filip for at det er mulig å gjøre fremgang år etter år - og legger også inn en takk til kjæresten Elisabeth Asserson.

– Nå blir det først Bislett Games, og så er det fullt fokus på VM.

– Kunne løpt fortere

– Jakob tok bare kommandoen, sier NRK-kommentator Jann Post på direkten.

– Han kunne ha løpt mye fortere - om han måtte, la Post til.

Ingebrigtsen sesongdebuterte på mellomdistanse under «The Prefontaine Classic» da han løp Bowerman Mile (1609 meter) lørdag. Ingebrigtsen gikk i front da snaut to minutter var løpt - med Timothy Cheruiyot rett bak. En snau runde før «skled» nordmannen fra sin store rival og var mer enn sekundet foran ham i mål.

Nummer to i løpet ble Oliver Hoare fra Australia, mens Cheruiyot ble nummer tre.

Filip Ingebrigtsen langt bak

OL-vinneren på 1500 meter fra Tokyo (3.28,32) satte i vinter verdensrekord innendørs på distansen (3.30,60) før han tok VM-sølv med corona i kroppen.

Han åpnet utendørssesongen for noen uker siden med å løpe 5000 meter på 13.02,03, som er under VM-kravet.

Ingebrigtsens personlige rekord på én mile er 3.47.24. Europarekorden lyder på 3.46,32.

Filip Ingebrigtsen (29) løp sitt første internasjonale stevne på lenge. Han har vært i bra trening den siste tiden. Filip Ingebrigtsen mistet mye trening i fjor, men håpet å være konkurransedyktig i Eugene. Han virket likevel rusten. Tid: 3,55,26 og 11. plass.

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg løser det og hvordan kroppen kjennes. Men sekundene går fort på slutten, sier han til NRK.

– Jeg klarer ikke å ta meg helt ut. Jeg må nok legge inn mer fartstrening.

• Berihu Aregawi vant 5000 meter på 12.50,05.

• 100 meter ble vunnet av Trayvon Brommel på 9,93.

• Ryan Crouser presterte sterke 23,02 i kulestøt.

• På kvinnenes 1500 meter imponerte Faith Kipyegon med 3,52,59.

• Michael Norman vant herrenes 400 meter på 43.60.

• Elaine Thompson-Herah løp 100 meter på 10,79.

• Alison dos Santos vant «Warholm-distansen» 400 meter hekk på 47,23.

PS: Sondre Guttormsen tok en kruttsterk 3. plass i stav i Eugene. Han hoppet 5.81, som er tangering av norsk utendørsrekord. Høyeste har Pål Haugen Lillefosse hoppet med 5,83 innendørs. Vinner? Mondo Duplantis, selvfølgelig - 5,91.