Situasjonen skjedde et drøyt kvarter før slutt. Dino Islamovic headet ballen ned i armen på Bodø/Glimt-backen Alfons Sampsted, men dommer Rohit Saggi dømte bare corner.

Mange trøndere valgte å holde seg hjemme i tosifret antall minusgrader, men de som var til stede fikk se situasjonen på storskjermen – og ga dommeren pipekonsert.

– Skandale, sier Rosenborg-trener Åge Hareide etter kampen.

Han var også tydelig i sin kommunikasjon med fjerdedommer underveis i kampen.

IKKE I TVIL: Åge Hareide mente Rosenborg ble snytt for en klar straffe mot serieleder Bodø/Glimt. Foto: Ole Martin Wold

– Det er ikke sånn det skal være, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen om Hareides reaksjon.

Rosenborger Edvard Tagseth sier det «selvfølgelig skal være straffe».

– Jeg mener fortsatt det ikke er et straffespark, men jeg forstår at den blir diskutert, for det er ikke «hundre-null» i sikkerhet, sier kampleder Rohit Saggi i pressesonen, som mener det ikke var bevis for at det var en bevisst handling for å gjøre seg stor.

Bodø/Glimt åpnet kampen klart best og spilte Rosenborg veldig lave. Man kunne høre den oppgitte sukkingen fra flere faste tilskuere på Lerkendal da RBK lenge lå i en flat 4–5–1-formasjon.

– Jeg synes vi fortjener å lede etter første omgang. Vi klarer å skape minimalt i andre omgang, vi klarer ikke skape rytmen til Bodø/Glimt da, sier Glimt-Knutsen.

GODT KLEDD: Kjetil Knutsen hadde pakket seg godt inn i det iskalde været – i møte med klubben som ønsker ham som hovedtrener. Foto: Ole Martin Wold

Først da vi nærmet oss halvspilt førsteomgang fikk Rosenborg for første gang til et etablert angrep mot Glimt.

Før det hadde trønderne hatt en stor mulighet da Dino Islamovic ble spilt alene med keeper, men Marius Lode satte inn en kampavgjørende takling i siste liten.

Det var nok likevel bare kampens nest mest omtalte takling:

– Det er blir kanskje ikke større sjanse for at du kommer hit nå, sier Tagseth til VG – i en tid med heftige spekulasjoner rundt Knutsens remtid.

Bodø/Glimt skapte flere brukbare sjanser før pause, men hverken Patrick Berg, Sondre Fet eller noen andre klarte å sette ballen mellom stengene.

I pausen gjorde Ulrik Saltnes et litt overraskende comeback fra skade, kun to måneder etter ledbåndsskaden han pådro seg.

Andre omgang ble etter hvert ganske sjansefattig og det hele ebbet ut i 0–0.

Bodø/Glimt må dermed vente minst én runde til før de kan kalle seg seriemester, mens Rosenborgs medaljehåp er ute etter at Viking tok tre poeng på overtid.