TV-seerne fikk høre en amper Lewis Hamilton på radioforbindelsen mot slutten av helgens Tyrkia Grand Prix.

Presset er stort i kampen om VM-tittelen, og de minste detaljer kan bli avgjørende for hvem av han og Max Verstappen som til slutt krones som mester.

Hamilton ønsket å bli værende på den våte banen i Tyrkia, men ble til slutt hentet inn til dekkbytte av teamet. En avgjørelse Hamilton var sterkt uenig i der og da.

– Vi burde ikke kommet inn. Det var det jeg sa!

– Faen, hvorfor ga vi bort det? bannet 36-åringen over radioen.

Flere britiske medier har omtalt de skarpe meldingene og påstått at Mercedes-føreren er rasende på teamet sitt. Nå slår Hamilton tilbake mot medieoppslagene.

– Det er ikke sant, kontrer han på Instagram.

Stjerneføreren forklarer at han og resten av laget bruker mye tid på å legge en strategi sammen, men at det stadig oppstår uventede utfordringer underveis i løpene.

– Jeg ville risikere alt og forsøke å kjøre videre til slutten. Det var mitt valg og det fungerte ikke. Til syvende og sist var det tryggeste å kjøre inn til dekkbytte, forteller han.

Hamilton beskriver et konkurransemiljø hvor bare det beste vil være godt nok hver gang. Han mener det er nødvendig med takhøyde internt i laget – også det som når ut via radioen.

– Aldri forvent at jeg er høflig og rolig på radioen når jeg konkurrerer. Vi er alle lidenskapelige og i kampens hete kommer dette ut. Det gjelder alle førerne. Jeg legger hjerte og sjel i bilkjøringen, det er den kraften som har tatt meg så langt, forklarer Hamilton, som understreker at han og laget er venner og ser fremover sammen.

Neste Formel 1-løp går i USA 22–24. oktober. Det gjenstår totalt seks løp av årets sesong.

Hamilton ledet mesterskapet før løpet i Tyrkia, men selv om han kjørte seg opp fra 11. til 5.-plass, var det ikke nok til å holde Verstappen bak seg i sammendraget. Nederlenderen leder nå seks poeng foran Hamilton.