– Det siste halvåret har vært en veldig vanskelig tid, sier Hardarson til Fædrelandsvennen.

Problemer med en sene på bekkenbunnen har plaget ham i over sju måneder, og intet behandlingstilbud har hjulpet. Derfor opereres 30-åringen på Volvatklinikken i Oslo i dag. Spesialister vil se an om islendingen «bare» skal brokkopereres, eller om de skal gjøre et mer avansert inngrep i lysken. I går var han på en siste behandling hos Starts osteopat Kurt Støen i Kristiansand sentrum.

– Vi har prøvd alt uten å lykkes, så det blir en viktig dag for Joey, sier Støen.

Kritisk

Midtbanespilleren ble lyskeskadet på La Manga i februar, og slo skaden opp igjen i april. Etter det har han hatt null fremgang.

– Man forventer bedring etter hvert som tiden går, men jeg har opplevd den ene skuffelsen etter den andre. Ingenting har fungert, sier Hardarson, som mener Starts gamle fysioterapeut Rune Magnussen ga ham feil treningsopplegg i vår, som har gjort det enda verre å komme tilbake.

– Jeg fikk beskjed om å trene videre, og løpe intervaller og langkjøring. Det skulle aldri vært gjort. Jeg skulle bare holdt meg i ro, sier 30-åringen.

Magnussen mener han ikke kunne gjort noe annerledes.

– Joey har en av de vanskeligste lyskene jeg har vært borti. Veldig mange fagpersoner har kommet med råd, men ingenting har hjulpet. Derfor er det vanskelig å si at jeg gjorde noe feil den gang, sier Magnussen.

Lover retur

Etter å ha vært et førstevalg i sølvsesongen 2005, fikk islendingen bare tre kamper i årets eliteserie. Han har kontrakt ut 2007, og Start har sagt seg villige til å vente på at han blir klar igjen — noe Hardarson lover at han skal.

– Jeg er ikke i tvil om at jeg vil bli bra igjen. Det vil ta tid, men jeg er optimist og tror jeg er tilbake i slutten av januar, sier midtbanespilleren.

PS! Joey Hardarson er den eneste langtidsskadde Start-spilleren for øyeblikket.

Johannes Thor Hardarson

Født: 28.07.76

Tidligere klubber: Groningen, IA Akranes

Til Start: Før 2004-sesongen.

Kamper/mål: 42/2