Som første spiller forlot Rune Almenning Jarstein Lerkendal lørdag kveld.

Tydelig frustrert ønsket han ikke snakke med noen, etter en kamp hvor han ble sterkt involvert. I 17. maitoget dagen etter var imidlertid smilet på plass igjen, og etter mandagens trening snakker han nå om det han ville holde for seg selv for to dager siden.

Etter 75 minutter — rett etter at Alexander Tettey har sendt ballen i eget mål - koker det over for landslagskeeperen. Tilsynelatende går han til verbalt angrep på Tettey, som var uheldig og kom i veien etter at Jarstein hadde reddet en Mame Diouf-avslutning på mesterlig vis, men gitt retur.

Dette mente høyreback Mikael Lustig var å gå for langt, og tok Tettey i forsvar. Det hele endte i at Jarstein svarte Lustig tilbake, og duoen braket sammen.

To dager senere vil fortsatt ingen si hva som ble sagt ute på banen i det interne kaoset, men:

- Jeg skulle ikke ha dyttet til Micke. Jeg legger meg flat og beklager hele situasjonen, sier Jarstein til adressa.no

- Følelser

Etter kampen har trioen snakket sammen, og Erik Hamrén har hatt møte med partene individuelt, og tatt opp saken foran en samlet spillergruppe:

— Hva som ble sagt tar jeg med spillerne. Men dette er ting som ikke skal skje, sier Hamrén om det som skjedde.

- Hvorfor kokte det over, Jarstein?

— Det er mye følelser i sving, og lite hyggelig å slippe inn mål. Det skjedde i kampens hete, og jeg beklager det, sier Jarstein.

Mikael Lustig mener det ikke er noen stor sak:

— Det er mediene som gjør det til det. Her var det snakk om mye følelser på en gang. Vi er gode venner, så det er ikke noe problem, som har dette å si om praten som ble gjort internt i etterkant:

— Det er absolutt lov å gi og ta imot kritikk. Vi vet hvor grensen går, og her gikk det litt over. Det viktige er at vi ikke går og skuler på hverandre i dager etterpå, og det gjør vi ikke, sier han.

Erik Hamrén sier han har lagt saken bak seg, og at han ikke kommer til å straffe spillerne:

— Alt man gjør i livet får jo konsekvenser. Men i forhold til saken, så blir det ingen direkte reaksjoner fra meg på dette. Nå tenker vi på Sandefjord, sier han.

Trygghet og tillit

Etter to uheldige inngripener på to kamper (mot Lyn og Molde) måtte både Jarstein og Hamrén tåle spørsmål om keeperen står mot Sandefjord, eller ikke.

— Klart jeg irriterer meg over Moldes første mål. Men jeg er offensiv i hodet, og tror at jeg står, sier Jarstein selv.

— Laget får dere i morgen, sier Hamrén uten å ville røpe noe som helst.

— Det var en mindre god avgjørelse å gå ut i situasjonen før Moldes første mål. Men i fotball handler det også om trygghet og tillit, sier Hamrén.