I videovinduet kan du se sølvmedaljevinneren fra EM i friidrett i Helsingfors i 2012 hoppe igjen.

Videoen er hentet fra hennes nettopp avsluttede treningsopphold i Stellenbosch i Sør-Afrika. Kommende helg hopper hun sin første konkurranse etter skaden når hun stiller til start i innendørs-NM i Stangehallen.

— De tre ukene jeg var i Sør-Afrika ga godt utbytte. Nå gleder jeg meg skikkelig til å konkurere igjen. Og da legger jeg ikke all verden i resultatet. Det viktigste er å få følelsen igjen, sier 24-åringen.

Starter på nytt

Skadeproblemene har vært der for Tonje helt siden hun sikret seg en sensasjonell sølvmedalje i EM i Helsingfors i juni 2012 med 1.97.

NM-KLAR: Tonje Angelsen er hjemme igjen etter tre ukers treningsleir i Sør-Afrika. Kommende helg hopper hun i innendørs-NM i Stangehallen. I bakgrunnen trener Roger Hollup og høydekollega Malin Engan Wiseth. Foto: Einar Kristengård

OL i London ble en nedtur, og operasjon i den vonde satsfoten førte heller ikke frem. Treningen utover vinteren og våren i fjor ble hemmet og kun fire stevner ble gjennomført. Det siste på Trondheim Stadion 1.juli der hun gikk over 1.92 og kvalifiserte seg til VM. Et VM det altså ikke ble noe av.

Ro, behandling og tålmodig trening sammen med en nyoppbygd sko har vært medisinen siden.

— Dette er nesten litt som å starte på nytt. Spesielt fordi jeg jobber med å trene inn et nytt tilløp for å minske belastningen på foten. Kort fortalt er det flere steg og en større bue i tilløpet. Dette tar det tid å innarbeide, men jeg er sikker på at det skal bli bra, sier Tonje Angelsen fortsatt må være forsiktig med hvor mye hun belaster den utsatte satsfoten.

Dropper VM

Trener Roger Hollup har også klokkertro på at Tonje vil være tilbake blant verdens beste høydehoppere i løpet av sesongen.

— Hun forsøkte noen tilløp og hopp før jul, men det var først under oppholdet i Sør-Afrika at hun har tatt litt i. Det ser bra ut selv om det tar tid. Nå skal hun prøve seg i NM innendørs kommende helg, og nordisk landskamp helgen etter og muligens et invitasjonsstevne i Göteborg. Innendørs-VM er ikke aktuelt, rett og slett fordi vi ikke ønsker to konkurranser gjennom forsøk og finale i løpet av to dager, sier Hollup som vil være fornøyd om eleven går over 1.85 i helgens NM.

Alt over det resultatet vil være et pluss.