I løpet av få dager har André Danielsen, Jørgen Tengesdal og Øyvind Svenning gitt til kjenne at deres drømmelag inneholder haugesunderen Trygve Nygaard framfor danske Nicolai Stokholm på midtbanen. Det skjedde i form av et nettmøte på Vikings hjemmeside (Danielsen) og et studiobesøk i TV Vests Triplet (Svenning og Tengesdal).

Lagkaptein Allan Gaarde ser ingen dramatikk i det.

— Mediene innbyr jo stadig til slike diskusjoner og om man ønsker å svare eller ei er opp til hver enkelt. Personlig fortrekker jeg å la være. Dessuten er jo Trygve Nygaard og Nicolai Stokholm to forskjellige spillertyper med ulike personligheter.

Uten hjerte

Gaarde tror at utlendinger ofte må prestere mer enn lokale for å overbevise om sine kvaliteter.

— Det er nok slik at noen tror utenlandske spillere ikke har hjertet i sin nye klubb. La meg imidlertid presisere at jeg alltid har følt meg velkommen i Viking.

Ulike typer

Jone Samuelsen vil ikke ta stilling til hvem han foretrekker som sin midtbanemakker.

— Trygve er en annen type enn Nikolai, en ballvinner og en som bryter ned motstanderen. Nicolai er en ballfordeler og veldig flink med ballen i beina. Slik jeg ser det vil en kamps forløp ha mye å si for hvilke kvaliteter som er mest verd. Men heldigvis slipper jeg å ta en slik avgjørelse. Det er jo det vi har trener for, smiler han.

Kreativ

Og hva mener så mannen som tar beslutningene, Tom Nordlie, om Nygaard vs. Stokholm?

— Den sentrale midtbaneplassen er sammen med begge backene posisjoner der det knives om å spille. Jeg gjorde et valg da jeg startet med Stokholm sist, og er rimelig fornøyd med det. Kampbildet vil også avgjøre en del. Vi vurderte for eksempel å sette inn Nygaard den siste halvtimen mot Stabæk. Han er mer en ballvinner og kriger, mens Stokholm er den mer kreative spilleren.

— Men det å være kreativ handler ikke bare om teknikk, det handler også om å gjøre sine oppgaver riktig. Ikke mange ser på Bård Borgersen som en kreativ spiller, men han har en effektiv teknikk, som gjør at han finner gode løsninger, sier Nordlie til Aftenbladet.