Under innspillingen av Skavlan torsdag kveld møttes Anders Aukland og Erik Røste i kjølvannet av SVTs dopingdokumentar.

I dokumentaren er Auklands navn nevnt etter at han skal ha stått på en mistenktliste hos Det internasjonale skiforbundet.

Aukland er svært opprørt over Skiforbundets håndtering av saken, og mener at han ikke har fått ryggdekning av dem. Overfor skipresident Røste lot han det skinne gjennom at han mener Skiforbundet burde opptrådt helt annerledes.

Se video av den opphetede diskusjonen øverst i saken! (Video med tillatelse fra NRK)

Fredag sendte Anders Aukland ut en pressemelding. Les den her:

«Dette har gått hardt utover Anders og familien Aukland, men hardest har det vært for hans barn. Det at barna kommer hjem fra skolen med spørsmål om «hvorfor pappa har juksa/er dopa?», er noe alle vi rundt Aukland, og ikke minst Anders og hans kone, Maria, ser svært alvorlig på!

I kveldens Skavlan vil de fleste se en frustrert, skuffet og forbannet Anders Aukland. Han ser at hans barn reagerer på saken, og grensen er for lengst brutt av hva vi og familien Aukland kan tåle.

Vårt mål har hele tiden vært ÅPENHET rundt Anders Aukland.

Nå VET vi Norges Skiforbund (NSF) sitter på informasjon som kan, «sjekke Anders Aukland helt ut av saken», og sammen fortelle det norske og skandinaviske publikum om at Aukland ikke er på noen mistenktliste lenger.NSF opplyser at denne informasjonen som kunne renvaske Anders først kom i deres besittelse for noen dager siden. Opplysningene det er snakk om er hyppige testresultater i etterkant av at Anders kom på «mistenktlisten». Tester som sørget for at Anders ble tatt ut av denne listen. Vi stiller oss undrende til hvorfor ikkedette KUNNE værtinnhentetav NSF i god tid før "Uppdrag granskning" stilte opp i Marcialonga for intervju.

_Med denne kunnskapen, som Anders også kommuniserer i kveld, samt mistenkeliggjøringen i media, da navnet hans ble lekket tirsdag 4. mars, er Anders og Maria Aukland mildt sagt rasende.

Anders og Maria ber derfor nå om å få tid og rom til å pleie familien i nærmeste framtid, og komme tilbake til hverdagen, slik de kjente den for kort tid siden. Dette løpet vinner de._

Etter avtale med NSF har vi lovet og sende følgende til media:

Selv om Anders fortsatt er uenig med Norges Skiforbund i hva som var beste håndtering av det svenske programmet, anerkjenner han at skiforbundet hele tiden har hatt hensynet til Anders’ beste for øyet. Skiforbundet har før dokumentaren ble sendt, tilbudt hjelp gjennom å blant annet invitere til møter. Anders har valgt å ikke benytte seg av dette tilbudet.

Han er tilfreds med at forbundet har vært tydelig på at de avviser alle anklager og mistanker mot Anders, og at forbundet vil fortsette det gode samarbeidet som har vært. »