Mandag kveld ble kampoppsettet for neste års eliteserie offentliggjort.

Der Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var misfornøyd og raste mot sitt lags program på tv, er Brann-sjef Lars Arne Nilsen stort sett fornøyd.

– Det er små minuser og små plusser med oppsettet, sier Nilsen.

Fornøyd med 16. mai

På den positive siden trekker han frem hjemmekampen mot Sandefjord 16. mai.

– Det synes jeg var kjekt. 16. mai er det fullt på Stadion «uansett», men hvis vi hadde møtt Sandefjord en annen gang, kunne rammen blitt annerledes. Rosenborg, for eksempel, trekker mye folk samme når kampen spilles, det trenger ikke være 16. mai for å fylle tribunene mot dem, sier Nilsen.

Han liker også det nye konseptet «derbylørdag», en ny tv-satsing der lokaloppgjør plukkes ut for lørdagsspill. For Branns del er det lørdagskamper mot både Sogndal og Viking kommende vår.

– Å få de «lokaloppgjørene» på lørdager, er kjekt for supporterne, mener Nilsen.

Serieåpningen mot Tromsø beskriver treneren som «tøff», et stempel han gir hele Branns sesongstart.

– Tromsø i starten av april kan bety full vinter. Så får vi hjemmekamp mot Strømsgodset, også det er en tøff kamp.

I tredje runde venter Kristiansund på bortebane.

– Ideelt ville jeg ventet litt med å møte dem, til de hadde «sprunget fra seg» litt. Nyopprykkede lag er ofte veldig på i starten, sier Nilsen.

Europa-utfordring

Branns sommer vil bli hektisk, da laget også skal spille kvalifiseringskamper til europacupen. Den første Europa-kampen kommer etter en bortekamp mot Stabæk, før Sarpsborg 08 på hjemmebane blir et mellomspill før returmøtet i Europa.

– Det er greit at vi får en hjemmekamp da, med tanke på at vi kan havne i Kasakhstan noen dager senere, billedlegger Nilsen.

Han sier som sant er, at det er vanskelig å lage et oppsett alle klubber er fornøyd med. Oppsummeringen er enkel:

– Terminlisten ser helt grei ut. Det blir mye kamper i april og mai, og vi får fullt kjør i juli også. Det må vi bare håndtere, sier Lars Arne Nilsen.