– Jeg kjenner veldig mange i AaFK og meget imponert over det Jan Jönsson og apparatet rundt han har fått til i år. Om AaFK ønsker en dialog med tanke på et samarbeid, er det selvfølgelig aktuelt for min del, sier Ivar Morten Normark.

I AaFK er Jan Jönsson sterkt ønsket med videre som hovedtrener, men svenken har drøyd med å gi AaFK et svar.

– Kunne du gått inn som hovedtrener?

– Under de riktige forutsetningen – blant annet et godt team rundt meg – kunne jeg absolutt tenke meg å jobbe med toppfotball igjen, sier han.

– Men kunne du tenke deg jobben som AaFKs hovedtrener?

– Jeg håper Jan Jönsson fortsetter, men skulle ikke det skje er jeg en god kandidat. Da er svaret mitt ja på spørsmålet ditt. AaFK har gitt meg mye og er definitivt en spennende klubb for framtiden, svarer Normark.

Sa nei til SIF

At den tidligere AaFK-profilen er på veg tilbake til Sunnmøre har blitt lagt merke til. En rekke lokale klubber har henvendt seg til Normark med tanke på neste år.

Blant dem Skarbøvik, som er på jakt etter en ny trener ettersom Svein Slinning gir seg etter årets sesong. Men Normark har valgt å takke nei til SIF.

– Det handler i all hovedsak om familiesituasjonen. Jeg kan rett og slett ikke tenke meg å være borte fra familen hver eneste dag mellom halv fem og halv åtte, sier Normark.

Dermed utelukker han mange lokale klubber. Likevel er han definitivt åpen for en framtid innenfor fotballen.

– Jeg kan uten problemer bruke 15-20 helger i året på bortekamper. Og jeg kan gjerne bidra i klubber på dagtid. Det er kveldene som er problemet, sier Normark.

Vil bidra

Selv om jobbframtiden fortsatt ikke er avklart, mener Normark at mulighetene er store til tross for hans ønske om fritid på kveldene.

– I tillegg til fotballen har jeg lærerbakgrunn. Jeg føler definitivt at jeg har noe å gjøre i en undervisningsposisjon. Samtidig finnes det en del jobber i det private næringsliv, sier Normark.

Men først og fremst er fremst er det en fotballpersonlighet Ivar Morten Normark er. Om det rette tilbudet dukker opp, virker han interessert.

– Om det ikke er snakk om treneraktivitet – som trenger kveldsjobbing – kan jeg være med på å gjøre noe daglig ute i klubbene. Det kan være alt fra å bygge opp klubber, til å tenke omdømme og strategi eller være med på å videreutvikle klubber. Selv om jeg har sagt nei til enkelte klubber, kommer jeg helt klart til å sette med ned og ta en kopp kaffe både med kjente og ukjente innenfor og utenfor idretten i årene som kommer, sier Normark.

Han føler seg motivert til en rolle uansett om det er i toppfotballen eller breddefotballen.

– Rent fotballmessig er jeg selvfølgelig blitt noe eldre. Det gjør at jeg er blitt enda mer skolert i yrket. Fotballmessig er jeg helt oppdatert og «ship shape», selv om jeg alltid er opptatt av evig læring, sier Normark.

— Ikke diskutert i AaFK

– Dette er ikke noe vi har diskutert her i AaFK-systemet, er Henrik Hoffs umiddelbare reaksjon på en mulig gjenforening med suksesstreneren som virkelig skapte fotballfeber i Ålesund på starten av 2000-tallet.

– Ivar Morten gjorde en kanonjobb, og var i aller høyeste grad med på å sette AaFK på kartet. Men alt til sin tid, sier Hoff og antyder dermed at en retur som hovedtrener ikke virker veldig aktuell.