I slutten av november sto 19-åringen frem som spilleavhengig.

— Flere ganger var jeg midt i et spill da treningen startet. Da Sogndal ringte, fant jeg alltid på en unnskyldning for at jeg ikke var der. Du blir god til å lyve etter hvert, sa Hopen til VG da.

Så ille var det at Hopen fikk beskjed om at kneskåler ville bli knust om han ikke betalte gjelden sin. Det førte til ungguttens rop om hjelp, og nå har Hopen nettopp kommet hjem fra et 26 dager langt opphold med behandling av spillegalskap på Sporting Chance Clinic i London.

I dag har han snakket med pressen for første gang siden behandlingsoppholdet.

— Jeg var langt nede den dagen jeg sto frem, men siden den gang har det bare gått oppover. Dette er en ny og bedre utgave av Ørjan Hopen, sier han til Sogn Avis.

— Det har vært et intenst og tøft opphold, og jeg har en knallhard jobb foran meg for å komme meg ut av problemene jeg har rotet meg opp i. Men det har vært fantastisk lærerikt og interessant, sier Hopen.

Opplegget i England har bestått av gruppesamtaler, individuelle samtaler med terapeuter, meditering og møter med støttegrupper for anonyme gamblere. Det har gjerne gått i ett fra åtte om morgenen til ti om kvelden.

— Jeg har lært at jeg må ta en dag av gangen, og samtidig være åpen om problemene mine. Dette er noe jeg kommer til å ha med meg resten av livet, og da må jeg tørre å prate om det jeg sliter med, sier Hopen.