Nett 2 Foto: Jan-Erik Stiland
Nett 3 Foto: Jan-Erik Stiland
Nett 4 Foto: Jan-Erik Stiland
Nett 5 Foto: Jan-Erik Stiland
Nett 6 Foto: Jan-Erik Stiland
Nett 7 Foto: Jan-Erik Stiland
Nett 8 Foto: Jan-Erik Stiland

– Det var et veldig viktig og forløsende mål. Hadde jeg ikke satt den, hadde det blitt kraftige protester ettersom jeg mener ballen var inne i situasjonen før, sier en lettet og glad Espen Hægeland etter kampen.

Han snakker om situasjonen som førte til utlikning for MK halvtimen ut i andre omgang.

Corneren fra Eirik Schulze ble først nikket mot mål av Christian Tveit, der alle i grønt brølte at ballen var over streken. I mens dalte ballen etter hvert ned i beina på den tidligere spissen fra Lyngdal, som banket den kontant i nettet.

Frustrerte Vard-spillere lå strødd i feltet etter å ha kjempet heroisk for å unngå baklengsmål etter den fortjente ledelsen fra første omgang. Der Alexander Stølås allerede seks minutter ut i kampen driblet hele MK-forsvaret svimle, før han satte ballen helt nede ved stolperota.

– Det føles helt forferdelig å ikke vinne her i dag. Vi hadde sjansen til å avgjøre kampen i første omgang, og det er bare vår egen feil at vi ikke klare å få med poeng herfra. Det er surt når vi egentlig gjør en utrolig flott kamp helt til det står igjen rundt 20 minutter, mener Vard-kaptein Jørn Lilleng.

Bare en meget god Thomas Lia i MK-buret hindret vestlendingene i å få flere enn det ene målet i Idrettsparken i ettermiddag.

I stedet kjørte mandalittene andre omgang fullstendig, og det var helt fortjent da Eirik Schulzes knallharde innlegg ble stusset i mål av en Vard-forsvarer sju minutter før full tid.

– Det var et innlegg, ja. Men det spiller ingen rolle hvem som får kreditert scoringen så lenge vi vinner, sier en smørblid Schulze.

Også MK-trener Jan Sanden var selvfølgelig fornøyd med trepoengeren etter en dårlig kamp mot Åsane så sent som sist onsdag.

– Jeg er først og fremst kjempefornøyd med den måten vi snur denne kampen på og drar i land tre poeng. Guttene skal ha for en flott vilje til å ville vinne dette, mener Sanden.

Han må klare seg uten midtbanetalentet Eirik Schulze i neste helgs tøffe lokaloppgjør mot Fløy, etter at han fikk gult kort i dagens kamp.

Kampfakta:

MK – Vard Haugesund 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Alexander Stølås (6), 1-1 Espen Hægeland (76), 2-1 Eirik Schulze (83)

Gult kort: Eirik Schulze, MK. Tom Andre Hauge, Jørn Lilleng og Oddbjørn Skartun, alle Vard Haugesund.

Dommer: Espen Larsen, Imås

Tilskuere: 233

MK (4-5-1): Thomas Lia – Fredrik Stray Tjaum, Inge Nilsen, Espen Hægeland, Tore Fredriksen – Tom Sagebakken (Henrik Nyhus fra 79), Lars Gustav Gulowsen (Fredrik Tveit fra 60), Morten Sanden, Eirik Schulze, Vegard Landaas – Christian Tveit.