Cologne's new coach Stale Solbakken of Norway addresses a news conference in Cologne, May 17, 2011. Solbakken replaces former coach Volker Finke at the German Bundesliga club for the next season. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) Foto: INA FASSBENDER
København, Danmark 20110906.Mohammed "Moa" Abdellaoue under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Danmark og Norge i Parken, Danmarks nasjonalstadion, i København tirsdag kveld. Danmark vant 2-0.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: Scanpix

Köln – Hannover 2-0: – Jeg er glad for at Lukas fikk to scoringer i kveld, men dette var ikke en viktig seier bare for meg og ham. Alle spilte for dette. Vi har hatt forfallsproblemer og har måttet prøve nye lagsammensetninger, men alle taklet det godt, sa en fornøyd Ståle Solbakken etter kampen.

Det var en skikkelig norsk duell i Bundesliga søndag kveld. Kunne Ståle Solbakkens Köln stagge Hannover og Mohammed Abdellaoue?

Köln kom utvilsomt best i gang. 24 minutter var spilt da hjemmelaget fikk frispark på Rhein Energie Stadion. Lukas Podolski brente til med venstrefoten fra 25 meter, og ballen satt nede i hjørnet til høyre for keeper Ron-Robert Zieler.

Moa fikk en bra sjanse etter en drøy halvtime. Hannover la inn fra venstrekanten, og inne i feltet fikk nordmannen stå ganske så alene. Moa prøvde å kaste seg frem for å nå ballen, men i stedet gikk den inn til keeper.

Dermed ledet Köln 1-0 ved pause.

Konan Ya i fokus

2. omgang var bare fem minutter gammel da Hannover kom svært nær en utligning. Sergio Pinto avsluttet fra langt hold, og Kölns keeper Michael Rensing ble reddet av tverrliggeren.

Tverrliggeren sto også i veien etter 63 minutter. Denne gang var det Kölns Adil Chihi som fikk heade fra kort hold, men han klarte ikke å styre den i nettet. Fire minutter senere kunne Podolski ha satt inn 2-0, men skuddet gikk like utenfor.

I stedet trodde ”alle” som så kampen at det var 1-1 etter 70 minutter. Portugiseren Pinto satte ballen i mål og feiret ellevilt, men scoringen ble annullert fordi dommeren mente at offsideplasserte Didier Konan Ya forstyrret keeper. Den tidligere Rosenborg-spilleren var ikke med i spillet, men dommeren mente altså at han sto så nærme keeper at han forstyrret. En høyst kontroversiell avgjørelse.

– Jeg så den ikke, for jeg lå nede. Jeg vet ikke om det var riktig , sa Mohammed Abdellaoue til NTB.

Hannover-spilleren var ikke fornøyd med egen innsats.

— Det var en dårlig kamp av meg , sa spissen etter kampen.

Han fikk en smell like før skuddet, men insisterte på at han er 100 prosent frisk og ikke kjente noe til lyskeskaden.

Podolski igjen

Hannover presset på, men i stedet var det Köln som avgjorde fem minutter før slutt. Og igjen var Lukas Podolski mannen. Podolski slo en corner, fikk ballen tilbake, slo tunnel på en Hannover-spiller før han fyrte ballen i motsatt vinkel fra skrått hold. Et vakkert mål, og i scoringsrusen kastet han seg i armene på en ekstatisk Ståle Solbakken på sidelinjen.

– Hannover var bedre enn oss i banespillet, men vi var farlige på kontringer og skapte flest sjanser. Dessuten stoppet vi deres overganger , mente Solbakken.

Henning Hauger ble sittende på benken for Hannover, som gikk på sesongens andre nederlag.