Lørdag ble gruppene i neste sommers fotball-EM trukket i Paris. Sverige ble trukket i gruppe med Belgia, Italia og Irland. Det betyr en reprise av EM-oppgjøret i 2004. Da utlignet Zlatan Ibrahimovic til 1-1 rett før slutt med et hælspark som overlistet Gianluigi Buffon. Målet markerte spissens virkelige gjennombrudd som en internasjonal stjerne.

Italia ble senere slått ut av gruppespillet, etter at Sverige og Danmark spilte 2-2 i siste gruppekamp. Det var nøyaktig det resultatet begge trengte for å ta seg videre på bekostning av Italia. Italienerne raste mot det de mente var avtalt spill.

I Frankrike neste sommer blir det altså en ny duell mellom Zlatan og Buffon.

«Et svensk mareritt venter i fotball-EM», fastslår Aftonbladet.

— Det er ingen bra trekning. Det er ingen vanskelig turnering å avansere i, men vi må slå Irland i første kamp. Tar vi ett poeng i kampene mot Italia og Belgia, er det bra, vurderer Aftonbladets kommentator Erik Niva.

Naboduell for England

I gruppe B er det klart for en naboduell. England ble trukket mot EM-debutanten Wales, i tillegg til Russland og Slovakia.

– Jeg har en god følelse etter trekningen. Det var gode muligheter for at vi skulle møte et av landene som ligger nært, og Wales hadde en glimrende kvalifisering, sier Englands landslagssjef Roy Hodgson, ifølge BBC.

— Vi fikk dem! Det kommer til å bli en veldig god kamp mellom to glimrende lag. England er et av de beste lagene i EM, var reaksjonen fra Wales-sjef Chris Coleman.

Regjerende EM-mester Spania møter Tsjekkia, Tyrkia og Kroatia. Island ble trukket i en av de enkleste gruppene. De møter Portugal, Østerrike og Ungarn.

Slik spilles EM i 2016:

Gruppe A:

Frankrike

Romania

Albania

Sveits

Gruppe B:

England

Russland

Wales

Slovakia

Gruppe C:

Tyskland

Ukraina

Polen

Nord-Irland

Gruppe D:

Spania

Tsjekkia

Tyrkia

Kroatia

Gruppe E:

Belgia

Italia

Irland

Sverige

Gruppe F:

Portugal

Island

Østerrike

Ungarn

De to beste lagene i hver gruppe samt fire beste treere går til åttedelsfinalene.

EM starter 10. juni, med Frankrike mot Romania i Saint-Denis.

Finalen spilles i Saint-Denis 10. juli.