STAVANGER (Aftenbladet) : Alexander Kristoff kjører i helgen GP Ouest-France. Det er et løp han er kapabel til å vinne, men som mest av alt er en viktig del av oppkjøringen til VM.

— Rittet avsluttes med en hard bakke. Det er ikke usannsynlig at feltet kommer samlet inn mot avslutningen, men i den siste bakken vil de nok sprekke opp. Er Alexander med helt inn vil han være en av favorittene til å vinne, sier Kristoffs trener, Stein Ørn til Aftenbladet.

Han sier løypeprofilen minner mye om det som venter Kristoff når VM i landeveissykling arrangeres i Richmond i slutten av september.

— Bakken på slutten av løypen er kanskje litt lengre og avslutningen litt hardere, men dette blir en veldig viktig mental trening for Alexander. Han har trent godt i det siste og er i god form, men fortsatt et stykke unne toppformen. Det er ikke så viktig om han vinner dette rittet, men at han får en god gjennomføring før VM, sier Ørn.

I fjor endte Kristoff på en 8. plass i samme løp. Da holdt et 7-mannsfelt helt inn, mens Kristoff vant spurten i feltet som kom bak. Selv om det viktigste er en god gjennomkjøring før VM, vil en seier for Alexander bety mye for Norge som sykkelnasjon.

Vinneren av løpet får 80 UCI-poeng og sikrer Kristoff seg disse poengene, er det nesten sikkert at Norge får stille med fire ryttere i neste års OL i Rio de Janeiro. Kristoff ligger for tiden på en imponerende 5. plass på UCI-rankingen, mens Norge innehar en 10. plass på den nasjonale rankingen. Kristoff er den enste som har samlet poeng for Norge på UCIs verdenstourranking denne sesongen.