Spilleren har erkjent de faktiske forhold, og Antidoping Norge (ADN) har anmeldt saken til NIFs domsutvalg.

– Vi har snakket med vedkommende, og han har beklaget overfor oss at han har satt klubben i en vanskelig situasjon. Vi skal imidlertid sørge for at han får den nødvendige støtten i den prosessen han nå skal igjennom, sier leder Torbjørn Brudeseth i Lyngbø SK.

Generalsekretær Karen Espelund i Norges Fotballforbund sier det er trist for fotballen at det forekommer doping, selv om det er langt nede i divisjonssystemet.

– Fotballen skal være dopingfri, og jeg er glad for at antidopingarbeidet fungerer og at de som bruker ulovlige preparater blir tatt, sier Espelund.

Saken vil trolig bli behandlet i domsutvalget i løpet av fire til seks uker.

– Den positive prøven av anabole stoffer fra Lyngbø viser også hvor viktig det er å bekjempe denne type doping i samfunnet og i ungdomskulturen. Vi er bekymret for at bruk av anabole steroider sprer seg både i breddeidretten og blant ungdommer generelt, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge.

– Bruk av slike stoffer kan gi store negative helsekonsekvenser av både fysisk og psykisk art. Antidoping Norge har derfor tatt initiativ overfor offentlige myndigheter for å forebygge bruk av doping også i ungdomsmiljøer utenfor idretten, sier Solheim.

(©NTB)