I dag skulle Alonso Solis etter planen ha deltatt på sin første Brann-trening siden han dro på ferie til hjemlandet etter sesongslutt. I stedet trener han med sin tidligere klubb Saprissa i Costa Rica.

Det kommer han til å fortsette med, ifølge Saprissa-president Dr. Minor Vargas.

— Vi er kommet til en enighet med Brann og er i ferd med å sluttføre avtalen slik at Alonso kan bli her i sin moderklubb, sier han til Bergens Tidende.

Presidenten ligger foran Branns skjema. Sportslig leder i Brann Per-Ove Ludvigsen reagerte nemlig på at Alonso Solis ikke møtte i Bergen til avtalt tid.

— Tre av fire dokumenter er signert, men jeg har vært klokkeklar på det hele tiden: Så lenge ikke alt er klart, skulle han ha satt seg på flyet. Det har han ikke gjort, sier han.

Vil unngå krav

Både Solis og Deportivo Saprissa har signert de nødvendige overgangspapirene. Problemet er selskapet som har rettighetene til Solis. 24-åringen kostet i overkant av en million kroner da han tegnet to og et halvt årskontrakt i mai i fjor. Brann betalte deler av summen. Restbeløpet – rundt en halv million kroner – skulle etter avtalen overføres til rettighetsselskapet i mai i år. Brann vil ha skriftlige garantier på at dette kravet droppes før de overfører spilletillatelsen til den costaricanske toppklubben.

— Vi har vært løsningsorientert hele tiden. Nå trenger vi bare én signatur. Vi har forhandlet i lang tid og er blitt lovet en underskrift. Den har vi ennå ikke fått. Vi gir ikke Solis spilletillatelse før alle skriftlige avtaler er signert. Hvis ikke den dukker opp snart, må vi snakke sammen på litt andre premisser, fastholder Ludvigsen.

Han vurderer å koble inn NFF og FIFA for å sette makt bak kravene.

— Det er ikke i vår interesse å tvinge hjem en spiller som ikke vil være her. Men vi må forholde oss til de skriftlige avtalene.

28 plussgrader

BT snakket med Alonso Solis i går.

— Er det kaldt der? var det første han spurte om. Etter å ha fortalt at det var 28 plussgrader i Costa Rica, ga han sin versjon av situasjonen:

— Saprissa vil at jeg skal spille her. Jeg venter og ser hva som skjer. Jeg har forandret flighten til den 12. januar.

— Hvorfor vil du bli i Costa Rica?

— Det er litt på grunn av familien. Mamma og pappa er veldig viktig for meg. Dessuten er det lettere å komme med på landslaget når landslagstreneren kan se meg regelmessig. Det er ikke så lett når jeg spiller i Norge.

Han har ikke et vondt ord å si om Brann.

— Norge er et skjønt land, selv om det er litt kaldt. Og må jeg komme tilbake, så kommer jeg. Hvis jeg ikke kommer, vil jeg savne kameratene på laget, og folkene i administrasjonen. Alle var veldig snille, det satte jeg pris på.

  • Alonso Solis fikk med 14 kamper (10 fra start) for Brann, scoret fire mål og fikk snittkarakteren 4,4 på BTs spillerbørs – i denne omgang.