Mandag klokken 12 åpnet billettsalget til sommerens fotballfest i Frankrike. Og kampen om billettene er i full gang.

Totalt skal det selges rundt 800.000 billetter til fotballsupportere fra de 24 deltagernasjonene via UEFAs nettsider. Fotballfans som vil oppleve mesterskapet i de ti franske EM-byene, har frist frem til 18. januar med å søke om billetter.

En time fra fergekaien

Bare fra England og Wales er det ventet at så mye som 100.000 supportere tar turen til Frankrike, skriver Wales Online, da i hovedsak for å oppleve kampen mellom de to nabolandene i Lens 16. juni.

Men stadion i den nordfranske byen tar bare 35.000 tilskuere, dermed blir det en del supportere på pubene og i bybildet ellers.

Lens ligger en times kjøring unna havnebyen Calais, dermed er tilgjengeligheten god for fans fra De britiske øyer.

Men de fleste vil nok måtte følge oppgjøret på storskjerm. For Wales og England har bare fått 6.000 billetter hver seg til sine supportere, resten selges til nøytrale supportere. Det er vanlig prosedyre.

Sverige åpner mot Irland på Stade de France utenfor Paris 13. juni. Senere samme kveld åpnes dørene for Camp Sverige sør i Frankrike. Svenske fans skal ha sin base i Agay. Derfra er det grei avstand til de to andre kampene i gruppespillet i Toulouse og Nice.

10.000 svensker i sør

Så mens norske fans i all hovedsak kommer til å følge mesterskapet fra TV-er og fotballpuber her hjemme, ventes det 10.000 svenske fans til basen ved Middelhavet.

— Vi har en stor resort med veldig mange leiligheter og plass til campingbiler og telt. Eksakt hvor mange vi får plass til er ikke helt klart ennå, sier Lindha Jansson i Camp Sverige til Aftonbladet.

Det jobbes også med å sette opp busser fra Sverige til Frankrike til de ulike kampene.

De billigste billettene i EM koster fra 250 kroner og oppover. Avhengig av plassering på tribunen, viktigheten av kampene og hvor langt i mesterskapet man er, stiger prisen. De billigste billettene til EM-finalen på Stade France i Saint-Denis lå på i underkant av 800 kroner.

Men Da Aftenposten sjekket tilgangen på finalebilletter to timer etter at billettsalget åpnet, var det kun dyre billetter igjen. Da lå prisen pr. billett på 670 euro, rundt 6600 norske kroner.

Norge kom ikke med: