Etter kampslutt klarte Newcastle-sjefen ikke å skjule sin vrede over spillernes innsats, som sendte hjemmelaget opp på 7.plass i ligaen.

Jeg forsøker å holde hodet kaldt, men egentlig er jeg sint over denne forestillingen. Fra Charlton scoret sitt første mål til slutten av første omgang var det gutter mot menn der ute. Vi hadde ingen i angrep, vi var dårlige på midtbanen og katastrofale i forsvar, skjelte Robson.

Tyneside-laget landet etter tapet på 10. plass i ligaen, og Robson truet med å la spillerne bli hjemme i snøfylte og iskalde Nord-England framfor et golfavbrekk til La Manga.

Jeg vil ikke til La Manga. Vi kommer ikke til å trene der, og jeg kommer ikke til å trives der, sa Robson.

Gårsdagens tap var Newcastles 24. på rad på besøk hos ulike klubber i London.

Egil Østenstads inntreden på Manchester City-laget (30 minutter som innbytter) så ikke ut til å ha noen effekt da Tottenham fikk dra fra Maine Road med alle tre poengene sin første borteseier for sesongen.

Det allerede stemplede feilkjøpet Sergej Rebrov ble matchvinner.

Det har tatt lang tid, men nå er jeg glad både på klubbens og tilhengernes vegne, sier den hardt pressede Spurs-sjefen George Graham.

Manchester Uniteds Paul Scholes var usikker før Chelsea-kampen. Han brukte 24 minutter på å «gi» vertene ledelsen. Andy Cole reddet Scholes' skinn.

For Manchester-lagets oppvarming foran onsdagens møte med John Carew og Valencia i mesterligaen kunne endt med klubbens tredje tap for sesongen mot laget som slaktet dem 5-0 i fjorårets tilsvarende oppgjør.

Paul Scholes' suicidale heading tilbake mot keeper etter 24 minutter styrte Jimmy Floyd Hasselbaink enkelt inn til ledelse for Chelsea. Det var nederlenderens 14. mål for sesongen.

Uniteds reservemålvakt Raimond van der Gouw holdt på å gjøre dagen fullkommen for Claudio Ranieris menn da han fomlet bort ballen til Gianfranco Zola i andre omgang. Zola satte ballen i mål, bare for å se målet bli annullert.

Dommeren mente ballen hadde vært utenfor sidelinja.

Mot slutten overtok United kampen, og Andy Cole satte inn sin tredje scoring på like mange kamper, men denne gang holdt det bare til uavgjort for serielederen.

Vi dominerte, og det var en av våre bedre kamper de siste ukene, hevder Ferguson.

Med 1-1 på Stamford Bridge så Arsenal sitt snitt til å kappe ned tabelledelsen til United med to poeng. Overraskelseslaget Ipswich måtte gå av banen mål— og poengløse, til tross for at den potensielle England-målvakten Richard Wright leverte stjerneredninger på rad.

Henry-forskjellen

En Dennis Bergkamp-pasning var nok til at Thierry Henry kunne score sitt 14. for sesongen.

Han kom tilbake fra skade, og så gjør han noe sånn. Det er det bare han som gjør. Han var den store forskjellen i kampen, skrøt manager Arsène Wenger etter kampslutt. Men laget hans er fortsatt 13 poeng bak United.

På Stadium of Light ble kampen mellom Sunderland og Liverpool en knalltøff batalje. Don Hutchison ga vertene ledelsen 51 minutter ut i kampen, og det så lenge ut til å bli kampens eneste mål.

Men 11 minutter før slutt dukket Gary McAllister opp inne i Sunderlands 16-meter, og Stanislav Varga lagde straffe. Flere av spillerne hevdet hardnakket at forseelsen ble begått utenfor boksen, men dommeren var klar i sin sak.

Finske Jari Litmanen satte ballen i hjørnet hvor keeper ikke var, til 1-1. Mot slutten hadde endog Liverpool et vinnermål inne, men det ble annullert for hårfin offside.

Myhre på benken

Sunderland-sjef Peter Reid tok på seg den diplomatiske maska etter kampslutt og to tapte poeng.

Jeg var for langt fra til å se noe, sa Reid.