Ola By Rise Foto: Scanpix
OSLO 20070428:VIF trener Petter Myhre etter eliteseriekampen mot Strømsgodset på Ullevål stadion lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Foto: Scanpix
øyvind alsaker Foto: Cornelius Poppe

— Jeg er veldig imponert over AaFK. De har klart å utvikle både laget og enkeltspillere. Det de har utviklet aller mest er en toppfotballkultur, sier 100% Fotball sin ekspert, Lars Tjærnås til Sunnmørsposten.

— AaFK har et høyt minstenivå og plukker poeng selv på en middels dag. De virker fysisk godt trent og har en god struktur, mener Tjærnås.

Etter nesten halvspilt eliteserie ligger AaFK på 3. plass på tabellen, kun ett poeng bak serieleder Tromsø som har spilt en kamp mindre. AaFK ligger med andre ord på samme plass og har plukket like mange poeng som på samme tid i fjor. Den eneste forskjellen er at de i fjor hadde scoret seks mål mer etter 13 kamper.

Kommer tilbake igjen

— AaFKs evne til å komme tilbake igjen i kamper har imponert meg veldig. Det virker som de spiller med mye entusiasme og glød i laget, sier landslagsassistent Ola By Rise og får støtte av TV2-ekspert Petter Myhre.

- Jeg hadde trodd det skulle ta lengre tid å spille inn laget. AaFK har tross alt mistet en del markante skikkelser siden i fjor. Det som har imponert meg mest er lagmaskineriet, sier han.

TV2-kommentator Øyvind Alsaker mener trener Kjetil Rekdal skal ha mye av æren for at det har gått så bra med AaFK.

— «Alle» spådde at det skulle bli en vanskelig sesong på grunn av alle spillerne som forsvant, men AaFK har gjort det imponerende bra. Rekdal bør få mye av æren for det. Det er han som har organisert og utviklet gruppen videre, mener Alsaker.

Fotballekspertene er enig i at Michael Barrantes er den som har imponert mest at AaFKs spillere.

Barrantes-skryt

— Han har hatt godt av det halvåret han fikk til å tilpasse seg eliteserien i fjor. Nå fremstår han som en solid offensiv spiller for AaFK, mener Myhre.

Etter lørdagens seier mot Lillestrøm, uttalte Rekdal til Sunnmørsposten at det ikke kunne bli seriegull med et lag uten en målscorer. Michael Barrantes og Demar Phillips er AaFKs toppscorere i eliteserien med tre mål hver. Ekspertene Sunnmørsposten snakket med i går var enige i den konklusjonen.

- Jeg tror ikke de tar medalje fordi de mangler en målscorer, og de scorer også for lite samlet. Henter de en topp spiss i sommer, så er dette sesongen hvor alt er mulig, sier Tjærnås som får støtte av TV2-kommentator Alsaker.

— Jeg tror større klubber vil komme sigende utover sesongen, mener han.

TV2-ekspert Myhre tror den rekordjevne eliteserien kan være en fordel for AaFK.

— AaFK bør ha gode forutsetninger for en plass på øvre halvdel av tabellen, og det ville være en god prestasjon. Det er ingen lag som er vesentlig bedre enn de andre. Det kan dermed åpne seg muligheter for de mindre klubbene til å gjøre en god sesong, sier han.