BYÅSEN-OPPSAL 30-21

NIDARØHALLEN (adressa.no) : Solid forsvarsspill og høyt tempo har vært en god resept for Byåsen denne sesongen, og i starten av onsdagens seriekamp mot Oppsal fungerte det godt igjen – i starten.

Presterte i bølger

Hjemmelaget ledet både 7-2 og 10-4 før gjestene kom seg inn i kampen. Fire mål på rappen mot det som etter hvert fremsto som et tafatt Byåsen-forsvar gjorde at det plutselig var helt jevnt igjen i Nidarøhallen.

Før Byåsen dro fra igjen. Anført av en frisk Marie Henriksen gikk rødtrøyene til pause med ledelsen 15-11, og økte videre til 19-13 etter hvilen.

Mange ute

Men Claus Mogensens Byåsen-tropp er meget smal. Nylig ble det klart at strekkometen Jenny Grøtan må gjennom operasjon på grunn av en skulderskade, og Byåsen merker godt fraværene av henne, Raja Toumi (landslagsoppdrag), Marta Tomac (skulderskadd), Inga Berit Svestad (gravid), Ingrid Ødegaard (gravid) og Sara Andersson.

Derfor var prestasjonene mot Oppsal onsdag også ujevne – men det var mer enn godt nok mot Oppsal som kjemper i bunnen av tabellen.

— Jeg synes egentlig vi starter veldig bra, men det er perioder der vi faller litt i nivå. Jeg skulle gjerne sett at vi holdt det kjøret vi startet med i hele kampen, men det blir i hvert fall seier til slutt. Det er det viktigste, sier strekspiller Maren Gundersen.

Hun mener de ujevne prestasjonene har sammenheng med den tynne troppen.

— Ja, det er en naturlig konsekvens. Folk blir slitne, for det er mye ansvar på hver enkelt, poengterer hun.

Tar det som en utfordring

Playmaker Marie Henriksen har selv vært ute med korsbåndsskade i over to år. Nå holder hun seg på banen, og påpeker at Byåsen må ta skadesituasjonen som en utfordring.

— Det er sånn det er. Skader skjer, sier hun.

Tåler dere flere nå?

— Nei, vi håper å ikke få flere nå. Det er ikke gunstig i den situasjonen vi er i, sier Henriksen.

Men til tross for alle fraværene kunne Byåsen cruise inn til komfortable 30-21 mot Oppsal, og klatret dermed helt opp i ryggen på Storhamar på sølvplass. Nå er Byåsen ett poeng bak hedmarkingene med en kamp mer spilt.

— Det var en bra gjennomkjøring, konkluderer Henriksen, som ble Byåsens toppscorer med seks mål.