Barcelona skapte så å si ingenting da de tapte 0-1 for Real Sociedad søndag kveld.

Real Sociedad scoret allerede etter to minutter etter et selvmål av Jordi Alba. Ledelsen holdt helt inn mot et Barcelona som var langt unna sitt beste.

Dermed fikk David Moyes sin største triumf som trener i Real Sociedad så langt, og en enorm opptur etter marerittet som Manchester United-sjef i fjorårssesongen.

— Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det var en veldig viktig og en veldig tøff kamp, sa Moyes ifølge NTB.

Skotten gir forsvaret æren for de tre poengene.

— Vi jobbet hardt defensivt og forsvarsarbeid er en stor del av fotball. Man vinner ikke kamper om man ikke forsvarer seg godt. Måten vi spilte på i det bakre leddet, ga oss sjansen til å vinne denne kampen, mente han.

Enrique får Messi-kritikk

Barcelona, som ville tatt over ledelsen i La Liga med seier, var meget, meget svake. De skapte veldig lite, og trener Luis Enriques avgjørelse om å hvile Lionel Messi og Neymar så mindre og mindre smart ut for hvert minutt som gikk.

Enrique kommer i det hele tatt til å få massiv kritikk for trekket, for ingen i Barcas frontlinje hadde noen god kamp.

— Med mindre det ligger en fysisk slitasje bak, skjønner jeg det ikke, sier Lars Tjærnås i CMore-studio om Messi-vrakingen.

— Jeg ville ikke risikere spillerne som var gjennom langre reiser to dager før kamp, forklarer Enrique.

– Vi hadde mange sjanser. Starten på kampen var svak og selvmålet ødela for oss, men vi fortjente ikke dette. Det er en tapt mulighet og en svak start på året, men vi skal fortsette å kjempe, sa Barca-kaptein Xavi etter kampen.

Arbeidsro for Moyes

Heller ikke Sociedad skapte noen særlig, men for Moyes er uansett kampen en kjempetriumf.

Bare halvannet minutt var spilt da et innlegg fra høyre ble headet inn i eget mål av Alba, en scoring som også ble kampens eneste.

Som Manchester United-sjef fikk han stort sett juling av de andre storlagene, men søndagens kamp minnet mye om de gangene Everton slo gigantene under hans regjeringstid: Ta ledelsen, tett igjen bakover og sats på kontringer.

Med seieren tok også Sociedad et stort steg bort fra bunnstriden, og de tre poengene gir Moyes arbeidsro i tiden som kommer.

Skotten føler seg fortsatt fram i spansk fotball, og nå kan laget begynne å se oppover på tabellen i stedet for å frykte nedrykksspøkelset.

Det var femte seriekamp på rad at Sociedad unngår tap mot Barcelona på hjemmebane. Fire har endt med seier. (©NTB)