Aftenposten har sammen med stiftelsen The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) avslørt at advokat i FIFAs etiske komite, Juan Pedro Damiani, har hatt forretningsforbindelser til tre av de tiltalte i FBIs FIFA-etterforskning.

BAKGRUNN:

I kjølvannet av disse avsløringene har nå Damiani trukket seg fra stillingen sin. Det melder AP, skriver New York Times. Han har vært medlem av komiteen siden 2006. Det er forbindelsen til korrupsjonstiltalte Eugenio Figueredo, tidligere visepresident i FIFA, at Damiani nå etterforskes. De begge er uruguayanere. I tillegg skal Damiani ha hatt enda to til av de tiltalte som klienter.

Les også:

Figueredo var blant FIFA-toppene som ble arrestert under den store razziaen på et hotell i Zürich i mai i fjor. Ifølge New York Times skal Damiani ikke ha opplyst FIFAs etiske komite om business-forholdet mellom de to.

Det finnes ingen beviser i dokumentsamlingen Aftenposten har fått tilgang til, for at Damiani, medlem av FIFAs etiske komite har gjort noe ulovlig. Men de knytter et medlem av organisasjonens etiske vaktbikkje til sentrale personer i den omfattende korrupsjonsskandalen.

Figueredo erklærte seg for øvrig skyldig i svindel.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger: