Gonzalo Higuain og Alberto Paloschi gjorde hattrick da lagene i italiensk serie A henga seg til målorgier i søndagens serierunde.

Higuain scoret tre ganger da serietreer Napoli holdt unna for Lazios ti mann og trygget plasseringen med 4-2-seier. Lazio hadde 1-1 ved pause i Napoli, men det ble for vanskelig da Lorik Cana ble utvist tidlig i annen omgang.

Paloschi scoret tre ganger da ChievoVerona vant med samme sifre borte mot Livorno.

Enda flere mål fikk tilskuerne i Verona se, da Hellas Verona hadde besøk av Fiorentina. Gjestene vant 5-3 ved hjelp av to scoringer av Alberto Aquilani. Med seieren strammet Firenze-laget grepet om fjerdeplassen.

Pikant krangel

Inter på femteplass vant 4-0 over Sampdoria i Genova. Mauro Icardi scoret to ganger, Walter Samuel og Rodrigo Palacio en hver. Vertene misset et straffespark (Maxi Lopez) og fikk en spiller utvist (Eder) i kampens første 20 minutter.

Kampen hadde en pikant opptakt med en offentlig krangel mellom Lopez og Icardi. Sistnevnte bor sammen med Sampdoria-spillerens tidligere kjæreste og deres to barn. Maxi Lopez raste etter at hans argentinske landsmann la ut bilder av barna hans på sosiale medier.

Etter kampen var det Icardi som kunne smile.

Vendte på overtid

Juventus (spiller mandag), Roma (slo Atalanta 3-1 lørdag) og Napoli har distansert de øvrige, men bak dem er det hard kamp om europaligaplasser. Torino henger også med i den kampen etter en dramatisk vending mot Genoa søndag.

Genoa tok ledelsen ved Alberto Gilardino fem minutter før slutt, men på overtid utlignet Ciro Immobile, før Alessio Cerci ga Torino 2-1-seier.

Fiorentina har fem poeng til gode på Inter, sju på Parma (1-1 mot Bologna), ti på Torino og Lazio.

Mandag kan Juventus øke luken på fem poeng til serietoer Roma foran de fem siste serierunder.

Italiensk serie A fotball søndag, 33. runde:

**Bologna – Parma 1-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Nicolo Cherubin (44), 1-1 Raffaele Palladino (79).

21.000 tilskuere.

**Hellas Verona – Fiorentina 3-5 (1-2)

Mål:** 1-0 Jacopo Sala (14), 1-1 Juan Guillermo Cuadrado (31), 1-2 Alberto Aquilani (44), 1-3 Borja Valero (63), 2-3 Luca Toni (str. 73), 2-4 Alessandro Matri (str. 83), 2-5 Aquilani (86), 3-5 Juan Iturbe (90).

20.000 tilskuere.

**Livorno – ChievoVerona 2-4 (2-3)

Mål:** 1-0 Luca Siligardi (6), 1-1 Alberto Paloschi (9), 1-2 Cyril Thereau (23), 2-2 Paulinho (str. 34), 2-3 Paloschi (45), 2-4 Paloschi (str. 56).

11.000 tilskuere.

**Napoli – Lazio 4-2 (1-1)

Mål:** 0-1 Senad Lulic (21), 1-1 Dries Mertens (42), 2-1 Gonzalo Higuain (str. 49), 3-1 Higuain (67), 3-2 Ogenyi Onazi (82), 4-2 Higuain (90).

43.000 tilskuere.

Rødt kort: Lorik Cana (48), Lazio.

**Sampdoria – Inter 0-4 (0-1)

Mål:** 0-1 Mauro Icardi (13), 0-2 Walter Samuel (61), 0-3 Icardi (63), 0-4 Rodrigo Palacio (79).

22.000 tilskuere.

Rødt kort: Eder (20), Sampdoria.

**Torino – Genoa 2-1 (0-0)

Mål:** 0-1 Alberto Gilardino (85), 1-1 Ciro Immobile (90), 2-1 Alessio Cerci (90).