BSK-ELVERUM 23-30

OPPSAL (aftenposten.no): Kvarteret før slutt handlet det ikke om håndball i den første sluttspillfinalen mellom Bækkelaget og Elverum. Det handlet om Nacor Medina Perez. Svensken, som kom til Elverum før denne sesongen, fikk rødt kort – og like etter svartnet det for ham.

Ifølge Perez selv fikk han et spark i ryggen da han satte seg nederst på tribunen etter å ha fått kortet. Dette sparket skal ha kommet fra en som tidligere har vært yngretrener i BSK. Men om det var et spark eller bare en tilfeldig berøring, er det også uklarhet omkring.

Men uansett var Perez i ferd med å fly på tilskueren da andre fikk holdt ham tilbake.

Uakseptabelt, sier «Proppen».

Christian Berge (t.v.) og Jan «Proppen» Karlsson havnet i en litt opphetet diskusjon om Nacor Medina Perez etter at Elverums svenske nesten hadde havnet i slåsskamp med en tilskuer i Oppal Arena. Foto: ARNE HOLE

BSK-trener Karlsson og Elverum-trener Berge havnet i diskusjon om Perez etter kampen.— Vi må ha spillere som behersker seg. Det være seg overfor motspillere, dommere eller tilskuere. Elverum har en jobb å gjøre med Perez, sier «Proppen» til Aftenposten.

- Jeg ble irritert

Karlsson ble også forbannet på forseelsen som førte til rødt kort.

— Han slår eller sparker vår spiller Kevin Gulliksen, og delegaten ber dommerne om å gi Perez rødt kort. Det har vært rapporter på Perez også i Sverige, sier Karlsson.

Perez uttaler seg om situasjonen overfor Østlendingen.

— Da jeg setter meg på tribunen er det en som sparker meg i ryggen. Da blir jeg irritert, snur meg mot han og fiker til han, er Perez sin forklaring på situasjonen, sier han til avisen.

- Hva tenker du om din reaksjon?

— Jeg tror hvem som helst hadde reagert på den måten. Jeg angrer ikke på det jeg gjorde, men det er selvfølgelig ikke noe gøy å få et direkte rødt kort.Jeg skulle bare ønsketilskueren turte å stå for det som skjedde.

Berge jobber med saken

— Jeg sto med ryggen til både da Nacor fikk rødt kort og da bruduljen ved tribunen oppsto. Derfor må jeg se video før jeg kan uttale meg, men vi skal ikke havne i sånne situasjoner. Nacor har vært i en god periode før dette skjedde. Han er et stort balltalent, men vi må få alt på plass, sier Berge.

— Når du får en spiller, får du også et helt menneske. Og å ta vare på også mennesket er halve jobben, sier Elverum-treneren.

— Dommernes rapport avgjør hva som skjer med Perez, sier delegat Per Morten Sødal.

Å tippe at Perez ikke spiller returkampen er kanskje ikke å ta for hardt i?

Dommerne så ikke hendelsen

André Hansen og Øistein Pettersen dømte den til tider noe ampre kampen i Oppsal Arena. De fikk ikke med seg hva som skjedde mellom Perez og tilskueren.

— Vi har skrevet om episoden i rapporten, men om hva som skjedde fikk vi bare høre fra forskjellige folk etterpå. Det blir opp til forbundet å se om de kan få videoklipp av episoden eller snakke med vitner, sier André Hansen, som sammen med partner Pettersen og delegat Sødal kom frem til at Perez fortjente rødt kort for sin oppførsel på banen.

- Overfor Østlendingen skal Perez ha innrømmet at han fiket til tilskueren?

— Som sagt blir det opp til andre å se om de kan skaffe bevis. Ingen av oss så episoden, sier Hansen

Storkamp av Nergaard

Episodene med Perez ble det store samtaleemnet etter kampen – ikke storspillet til Elverum-keeper Morten Nergaard. Etter at keeper Emil Jungman bidro svært mye til BSK seriebronse, var det Nergaard som tok showet i Oppsal Arena. Men at sluttspillfinalen allerede er avgjort, ville ikke elverumsingen være med på.

— Dette er ikke kjørt, men vi har et bra utgangspunkt.

- Har dere tapt med syv hjemme noen gang?

— Jeg vet ikke om det har skjedd, men Bækkelaget har bra bakspillere og er bra på kontra, så det er bare dumt å tro at vi ikke får motstand, sier nøkterne Nergaard.

— Sluttspillseier gir plass i EHF-cupen, og den skal vi gi maks for å få lover keeperen som har landslagssjefen som klubbtrener, men likevel ikke er i landslagsdiskusjonen – til tross for gjentatt storspill denne sesongen.

— Han får si fra at han vil satse ordentlig på landslaget da, sier Christian Berge.

Men først skal Berge snakke med Nacor Medina Perez.