I begynnelsen av juli tapte AaFK 5-2 borte mot Molde i en kamp som AaFK-trener Kjetil Rekdal beskrev slik:

– Dette var julekvelden for Molde.

På stillingen 3-2 til Molde hadde AaFK sjansen til å komme tilbake i kampen, men Jalasto ga bort ballen til Pape Pate Diour som satte inn Moldes fjerde.

– Jeg må ta min del av skylden for dette tapet. Jeg roter det skikkelig til på Moldes fjerde mål. Jeg er utrolig skuffet, sa en tydelig preget Jalasto.

Etter fem seriekamper på rad uten seier, håper den finske midtstopperen at han får revansjert seg mot Molde i morgen.

– Det er viktig å revansjere seg etter en dårlig kamp mot Molde sist gang, både for meg selv og laget sin del. Samtidig kan jeg ikke gå rundt og tenke for mye på de feilene jeg gjorde den gangen, sier Jalasto.

Da lagene møttes 3. juli var det to lag som kjempet helt i toppen av tabellen. Der ligger fortsatt Molde, mens AaFK har falt som en stein på tabellen etter fem kamper på rad uten seier.

– Det er alt for lenge siden vi har vunnet en seriekamp. Vi er helt avhengig av å begynne å vinne kamper igjen, og det håper jeg vi gjør allerede mot Molde, sier midtstopperen som prøver å se det positive i at laget ikke kvalifiserte seg til gruppespillet i Europaligaen.

– Det har vært en tøff sesong for oss med mange kamper, og man har merket at vi er slitne når det har vært to kamper i uka i en lang periode. Det merket vi godt mot Strømsgodset i forrige seriekamp, men vi klarte likevel å plukke ett poeng, sier Jalasto.

AaFK har falt ned til 10. plass på tabellen, men har både en og to kamper til gode på motstanderne som ligger på plassene over.

– Tabellen lyver ikke i forhold til hvordan vi har prestert de siste seriekampene, men jeg er helt sikker på at vi ikke kommer til å ende på 10. plass denne sesongen til slutt, er den klare beskjeden fra den finske midtstopperen.

Etter kampen mot Molde skal Jalasto gjennomgå en operasjon i lysken på grunn av skaden som kalles «Gilmores groin».

– Han blir ute i cirka fire uker på grunn av denne operasjonen. Vi kunne ventet til etter sesongen, men det var best å ta det nå som det snart er landslagspause og spillefri for oss, sier AaFK-fysio Bjørn Erik Melland.

Problemene i lysken har ført til at han har spilt med smerter i lysken gjennom hele sesongen.

– Jeg har ikke kjent så mye til det i kampene, men jeg kjenner det når jeg trener. Jeg håper operasjon er løsningen for å bli helt bra igjen. Nå gleder jeg meg mest til å slå Molde, avslutter Jalasto og smiler bredt.