— Jeg har sett den dobbelte varianten utført, og jeg har søkt etter den triple, men ikke funnet noen som gjør den veldig bra, sier Magnus Midtbø, han i midten på bildet.

Bergenseren Magnus er profesjonell sportsklatrer, en av de beste i verden, og ekstremt sterk i forhold til sin egen kroppsvekt. Over ham henger Lavrans Solli, en av Norges aller beste svømmere. Nederst henger Mehmet Kalak, lærer og yogainstruktør som litt tilfeldig ble med som tredjemann i det som på fagspråket heter en trippel lever, en slags «planke» utført i løse luften.

Lavrans Solli er en av Norges beste svømmere med flere gode resultater internasjonalt. Foto: METTE BUGGE

Begivenheten fant sted for et par dager siden på Klatreverket i Oslo. De som vil, kan prøve på det samme. Å henge strekk ut i luften alene er vanskelig nok. Her må den som henger øverst, i tillegg tåle vekten til de to som henger under ham, mens de to som henger nederst, bare har skuldrene til kameraten å klamre seg til. Tyngst er det for ham i midten, som i tillegg til dårlig grep, har en mann hengende fra sine egne skuldre.— Det var nok meg det var tyngst for, ja, sier Magnus Midtbø, som har prøvd tilsvarende sammen med noen kompiser i Japan en gang.

— Vi fikk det til, men den gangen ble det ikke tatt bilde. Nå har vi dokumentasjon. Det er viktig å vise hva vi driver med.

Skape oppmerksomhet

Nå er ikke dette en del av den daglige sirkeltreningen, men snarere en gimmick og et påfunn for å skape litt blest og oppmerksomhet. De tre sprekingene gjorde øvelsen et par ganger. Den første gangen var den mest vellykkede.

— Da hang vi der i kanskje fire-fem sekunder før vi falt ned på matten under oss. Siden ble det tyngre – og vondere, sier Magnus, som er blå på skuldrene etter den litt uortodokse økten.

Siden han var elleve år har livet dreid seg om klatring. Som barn klatret han i alt. Trær, gjerder, husvegger. Han var ekstrem. Siden første gang han fikk klatre i Bergenshallen, har han vært besatt av klatring.

— Jeg husker da jeg fikk nøkkelkort til Bergenshallen. Det var som å få nøkkelen til en godtebutikk.

I dag driver han med klatring på heltid, og han håper å kunne gjøre det så lenge han lever, på en eller annen måte.

— Jeg har ikke noe annet å falle tilbake på, iallfall.